L'Hospital Sant Bernabé de Berga té més d'ingressos per urgències que la mitjana de Catalunya

Els pacients posen un 8,7 de nota a l'atenció rebuda al centre

Cristina Prat
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:12h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | Aida Morales.
Els pacients de l'Hospital Sant Bernabé de Berga posen un 8,7 de nota mitjana a l'atenció rebuda al centre, segons es desprèn dels informes de la Central de Resultats del Departament de Salut sobre els centres hospitalaris catalans el 2015. Aquesta xifra, suposa tres dècimes més que la puntuació mitjana del conjunt d'hospitals de Catalunya, que és de 8,4 punts. 

Els usuaris tenen un 92,45% de fidelitat al centre berguedà. De fet, més d'un 97,4% assegura "sentir-se en bones mans" quan entra a l'Hospital i un 92,4% destaca la bona disponibilitat dels professionals per escoltar els pacients. Així, altres dades referents a l'atenció hospitalària rebuda en els casos d'internament desprenen que un 86,3% descansa amb tranquil·litat a la nit, un 69,7% destaca el menjar de l'hospital i un 87,5% la comoditat de l'habitació.

L'Hospital Comarcal de Sant Bernabé durant l'any passat va efectuar un 35% de parts amb cesària, fet que situa el centre en la posició número 40 en aquest rànquing, una xifra molt superior que a la mitjana catalana que és d'un 18,1% de cesàries. Justament, en els darrers dies, el centre ha fet millores a les instal·lacions de la sala de parts per tal de donar una atenció més individualitzada a les gestants. 

Més ingressos d'urgències 

Així mateix l'Hospital també ha registrat un 76, 2% d'ingressos urgents durant el període de l'any anterior, una xifra 9,2 punts superior al mateix índex referent al conjunt de Catalunya que és del 67%.

A més, el centre va tenir al llarg del 2015 un total de 4.011 hospitalitzacions del Sistema de Sanitari Integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT). Així mateix, també es van fer 2.907 hospitalitzacions convencionals, 2.121 hospitalitzacions mèdiques i 1.890 hospitalitzacions quirúrgiques.
 
Arxivat a