igualtat

Nou servei d'atenció als joves víctimes de violència de gènere al Berguedà

El Consell Comarcal posa en marxa un nou recurs d'ajuda terapèutica

per Redacció, 4 d'agost de 2016 a les 11:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa, des del seu Servei d'Igualtat, l'anomenat SÀPIA, és a dir, el nou Servei d'Atenció Psicològica per a Infants i Adolescents. Aquest està especialitzat en intervenir i realitzar tractaments psicològics específics dirigits a aquests dos col·lectius, que són dos dels que més exposats estan a situacions de violència masclista en el nucli familiar. 


En aquest punt, el Consell recorda que els infantis i adolescents que han viscut situacions de violència de gènere, tant si són víctimes directes o han estat exposats a la situació, presenten conseqüències en el seu desenvolupament bio-psicosocial i, per tant, necessiten l'atenció de serveis especialitzats. 

Fins el moment, aquesta ajuda només es prestava des d'Igualada, volent englobar tota la Catalunya Central. No obstant això, moltes famílies de la comarca no hi tenien accessibilitat, bàsicament, per la llunyania. Per això, han remarcat, neix el SÀPIA, un servei que es donarà des de Berga, i destinat a aquell nens o joves que necessitin atenció psicològica arran de la violència masclista. 


La capacitat d'aquest nou recurs serà de 10 persones, derivades pels professionals del Consell Comarcal, i anirà dirigit exclusivament a nens i adolescents de 4 a 18 anys d'edat i residència al Berguedà. A més, és requisit que les mares hagin iniciat un procés d'atenció o recuperació psicològica al Servei d'Igualtat o a través del Punt d'Informació i Atenció a les Dones, i es demana que hi hagi consciència maternal sobre la importància del treball terapèutic, tot formalitzant un document de compromís d'assistència al servei.

 

Participació