El sector turístic del Berguedà preveu tancar l'agost amb el 100% de reserves

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà afirma que en molts lloc es penjarà el cartell de complet | Pugen les reserves en turisme rural i baixen en hotels i càmpings aquest mes de juliol

Redacció Osona/Berguedà
06 d'agost del 2016
Turistes i visitants al Castell de Berga
Turistes i visitants al Castell de Berga | Aida Morales
El sector turístic del Berguedà espera tancar un mes d'agost amb el cartell de complet a la majoria d'establiments turístics, sobretot a les cases rurals. Així ho ha explicat el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, que ha pronosticat un bon estiu, resseguint les dades positives que aquest sector ja va tenir pel pont de Sant Joan. 

Pel que fa al sector hoteler, en general la Catalunya Central ha tancat un mes de juliol fluix pel que fa al'ocupació, tot i que confia remuntar la situació durant el mes d'agost, sobretot durant les tres primeres setmanes. 

Segons han informat, l'ocupació global a la demarcació s'ha situat entre el 50 i el 60%, en funció de la zona, amb repunts concrets en alguns municipis, que han vist incrementada l'ocupació fins al 80% a causa d'esdeveniments culturals o esportius. Al Berguedà, però, hi ha hagut una disminució de l'ocupació en aquest sector de l'1,8%, passant a una mitjana del 35,15%. La caiguda, segons l'Informe Flaix de la Diputació de Barcelona, es va donar sobretot durant la segona quinzena de juliol. 

Pel que fa als càmpings, les reserves també han disminuït respecte del mateix mes de l'any passat, amb una ocupació del 59,64%, un 5,3% menys que l'estiu del 2015; mentre que l'ocupació en turisme rural ha incrementar un 5,6%, passant a estar plenes el 47,37% de les cases.

Catalunya Central

A Osona, el president del Gremi d'Hostaleria, Joan Naudó, ha relatat que les dades d'ocupació més elevades es donen a les ciutats més importants com Vic, on l'ocupació ha arribat al 80%. Aquest també ha destacat que les reserves continuen fent-se a última hora.

El Solsonès i la zona de l'Alta Anoia segueixen la tendència de la resta de comarques de la Catalunya Central i l'ocupació ha rondat entre el 60 i 70% al juliol, mentre que a l'agost s'espera arribar al 90 o 100%. Un dels indrets més visitants de la Catalunya Central és el Monestir de Montserrat, que compta amb dos allotjaments turístics, l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet.

L'ocupació en aquests dos allotjaments ha estat la prevista amb un 70 i un 60% respectivament, mentre que les previsions per a l'agost són superar el 75% d'ocupació. El responsable dels dos allotjaments explica que s'ha detectat un lleuger augment de les reserves respecte a l'any passat.