música

Casserres serà parada del músic cec Mario Rivoiro, que travessa Europa criticant barreres arquitectòniques

El projecte "Blind Reverendo" es presentarà a les piscines de la vila | L'artista, amb l'ajuda del seu gos guia, intentarà conscienciar sobre les dificultats

per Redacció, 4 d'agost de 2016 a les 13:40 |
Mario Rivoiro i la banda del projecte Blind Reverendo | Blind Reverendo
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cantant i compositor, Mario Rivoiro portarà el seu projecte artístic Blind Revenrendo a les Piscines de Casserres aquest proper divendres. L'artista amb el tour "Look inside by Bus" recorre durant aquest mes d'agost més de 4.000 quilòmetres, travessant diferents estats europeus. El compromís, la consciència social, l'alegria i el desig de gaudir de la vida són la base de la seves cançons. 

Rivoiro, als 8 anys va perdre la visió i, des d'aleshores, va centrar-se en la formació musical. Ha estudiat percussió llatina i africana, guitarra, piano i cant. La seva música és el resultat de la fusió d'estils com el reggae o la rumba. El seu estil musical també té influències musicals de països com Senegal, Mali, Burkina Faso, Argentina, Uruguai i Brasil, llocs on ha viatjat. Ha col·laborat amb artistes de l'escena internacional com Macaco o Bunna.


El tour, però també pretén unir altres objectius. Així, un cop finalitzat el viatge de l'artista, aquest prepararà un documental per explicar com ha estat el dia a dia del projecte que aquest grup de músics ha dut a terme, malgrat no comptar amb el suport de grans empreses del sector. El documental voldrà focalitzar en les dificultats, imprevistos i riscos dels negocis del món de l'espectacle. A més, aquest també voldrà conscienciar sobre les barreres arquitectòniques dels diferents països, mitjançant la càmera que Charlotte, el gos guia de Rivoiro, portarà a sobre. 

D'altra banda, durant el tour, l'artista i la seva banda també desenvolupen activitats en zones amb persones refugiades. Així, amb la música com a fil conductor, aquests organitzen diferents activitats i tallers per educar i entretenir nens i joves refugiats. 
 

 

Participació