Quatre Dames presidiran, de forma inèdita, la XVI partida vivent d'escacs de la Pobla

Del 2 al 10 d'agost es celebrarà al municipi el XXVI Open d'Escacs | La presència de quatre Dames es volia tenir l'any passat, tot i que per motius de vestuari no es va poder aconseguir

Cristina Prat
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:03h
Partida vivent d'escacs a la Pobla de Lillet.
Partida vivent d'escacs a la Pobla de Lillet. | Aida Morales
Els escacs tornen aquest cap de setmana a la Pobla de Lillet. El municipi acollirà aquest diumenge la XVI partida vivent d'escacs que es representarà a la plaça de l'Ajuntament a les 22.00 hores amb una ambientació semblant a la batalla de l'any passat. El municipi recrearà la lluita entre Cardona i els Prats del Rei, amb els escacs com a eix conductor. Així, els cavalls, alfils, torres, reis i peons cobraran vida amb cadascun dels seus moviments. Una batalla, que segons ha explicat a NacióBerguedà el president del Club d'Escacs Lillet, Josep Salvador Casals, va fer retrocedir les tropes borbòniques del Castell de Cardona.

Com a novetat i de forma extraordinària, al final de la partida d'enguany hi quedaran quatre dames, en lloc de dues com és habitual. Aquesta iniciativa, segons ha detallat Casals, ja es volia dur a terme l'any passat en motiu del 25è aniversari del Club d'Escacs Lillet, però finalment no es van poder confeccionar els vestits d'aquestes. Enguany, però la modista ha treballat per elaborar-los i, d'aquesta manera, es podrà visualitzar la presència de les quatre dames que presidiran, de forma inèdita, el tauler de joc de la plaça de l'Ajuntament. Segons el president, aquest detall "servirà per fer lluir encara més la representació de la batalla". 

La recreació comptarà amb la participació d'una seixantena de persones i, tal com ha explicat, des del poble "s'espera amb molta il·lusió", ja que suposa la implicació i feina de molta gent. De fet, ja fa setmanes que la partida es prepara i assaja i, durant aquesta setmana, es faran els últims retocs.

D'altra banda, el municipi també acollirà, a partir d'aquest dimarts, el XXVI Open d'Escacs que es disputarà fins el 10 del mateix mes. El torneig, organitzat pel Club Escacs Lillet, comptarà amb la presència de diversos mestres d'escacs vinguts de Colòmbia, Armènia, Andorra i d'arreu de Catalunya. Enguany, l'open internacional compta amb 93 inscrits que disputaran la primera ronda aquest dimarts a les 16.30 hores. L'última ronda del torneig serà el dia 10 d'agost a les 10.00 del matí i a les 17.00 hores del mateix dia es farà l'entrega de premis. 
Arxivat a