Joves d'un camp de treball recuperen el Molí de la Font de Borredà

El projecte ha comptat amb la participació de 21 nois i noies d'entre 14 i 16 anys i 7 monitors

Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:19h
Camp de treball a Borredà
Camp de treball a Borredà | Ajuntament de Borredà
El camp de treball de la Fundació Josep Carol de Barcelona, en conveni amb l'Ajuntament de Borredà, ha finalitzat amb èxit. Aquesta ha estat la segona edició del projecte que s'ha dedicat a la neteja, adequació i millora de l'entorn del Molí de la Font de Borredà. El camp ha comptat amb la participació de 21 nois i noies d'entre 14 i 16 anys, vinguts de tot Catalunya i un total de 7 monitors. 

El treball elegit per aquest any ha estat el mateix que l’any passat, amb l’objectiu de deixar totalment net l’entorn d’un antic Molí, del segle XVIII, a peu de la Riera Margansol, en un paratge molt desconegut per part dels habitants de Borredà perquè fins l’any passat estava totalment tapat per la vegetació. Així, els camps de treball han permès redescobrir un antic molí de considerables dimensions. 

El camí tenia un pont d’accés que manté la volta sencera, amb uns forats en una roca a manera de graons per pujar i baixar, amb una font sota una bauma, i una gran roca que el protegia i li donava ombra a l’estiu, i protecció contra el vent i fred a l’hivern. Un paratge que gràcies als dos camps de treball, el poble ha pogut recuperar.

Aquest any, no solament s’ha tornat a netejar l’espai a tot el voltant, sinó que també s’han fabricat peces de mobiliari urbà per acollir la gent que hi vulgui anar a passejar. S’han fet indicadors, bancs, papereres i graons amb branques, fustes, i altres elements propis. 

L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha valorat el camp de treball com una "experiència de gran utilitat i interès" i espera que de cara l'any vinent els participants repeteixin, ja que segons l'Ajuntament encara queda feina pendent a l'altra banda de la riera. 
 

Camp de treball a Borredà Foto: Ajuntament de Borredà


Sobre el projecte

Els camps de treball són projectes que poden presentar diferents organitzacions a la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, l’impulsor ha estat la Fundació Josep Carol que té una casa a Borredà (Cal Bisbe) on els participants han dormit. La Fundació va signar un conveni amb l'Ajuntament i el consistori els va facilitar les eines de treball, així com la primera planta de l'escola del municipi on els joves hi han cuinat i menjat.