Set assemblees territorials de l'ANC al Berguedà es posen al costat de Carme Forcadell

Les territorials de l'ANC de l'Alt Berguedà demanen fermesa a al presidenta del Parlament

Redacció
31 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:25h
Carme Forcadell
Carme Forcadell | Adrià Costa
Les assemblees territorials de l'ANC de Bagà, Guardiola-Sant Julià de Cerdanyola, La Pobla de Lillet, Saldes, Vallcebre, la Nou de Berguedà i Cercs s'han posat d'acord per emetre aquest diumenge després d'una reunió un comunicat conjunt en què mostren el seu suport explícit a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant de la petició del Govern espanyol a Tribunal Constitucional perquè demani responsabilitats penals a aquesta. 

En el comunicat, les assemblees d'aquests pobles de l'Alt Berguedà manifesten el seu "suport" a Forcadell, a qui descriuen com una "defensora de la democràcia catalana i de les llibertat" del poble català. A més, la insten a continuar amb la fermesa que sigui necessària, per aconseguir la República Catalana. 

"El nostre braç al teu costat", declaren, tot afirmant: "Tots som Forcadell".

En el passat consell de ministres es va aprovar portar al Tribunal Constitucional les conclusions de la comissió del Procés Constituent aprovades pel ple del Parlament aquest mateix dimecres amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. En aquest punt, es va demanar al TC que obrís ja la via per poder exigir responsabilitats penals a la presidenta del Parlament, per l'incompliment les sentències i resolucions del mateix TC, i que reclamés a Forcadell que no desplegui l'acord del Parlament que va aprovar les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent.

La petició forma part de l'incident d'execució de sentència que el consell de ministres va aprovar divendres, i que reclama també al TC que prohibeixin expressament a la presidenta del Parlament, la mesa del Parlament i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tirar endavant cap iniciativa que impulsi el procés constituent, i que els adverteixi de la possibilitat de ser suspesos si ho fan.