El poblatà Marc Pérez compleix el somni i queda primer a la Trail Catllaràs

Ernest Ausiró i Tina Bes aconsegueixen la primera posició a l'Ultra Trail | L'atleta de la Pobla de Lillet realitza una competitiva cursa desafiant a Sergi Masip i Marc Vilà

30 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:16h
El Trail Catllaràs és el 30 de juliol
El Trail Catllaràs és el 30 de juliol | Rastres Fotografia
El jove atleta de la Pobla de Lillet Marc Pérez ha aconseguit, finalment, el primer lloc d'una de les curses que més desitjava, la Trail Catllaràs. Aquesta, la cursa de casa i on va començar al seva passió pel trail running, ha estat un somni complert tot i que disputat, en què finalment ha pogut finalitzar primer, després d'una dura lluita amb joves corredors de nivell, com ara Sergi Masip i Marc Vilà.

A la Trail de 28 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu, Pérez ha realitzat un temps de 2:45:54, desmarcant-se lleugerament de Masip, amb 2:57:22 i del també berguedà Vilà, que ha acabat amb 2:58:38. El jove, que l'any passat va quedar segon per sota de Masip, ha forçat i, amb una clara mostra de coneixença del terreny, ha aconseguit escalar posicions i situar-se, per primera vegada, com a clar guanyador de la cursa de casa.

En aquesta mateixa modalitat, Carla Ryan (3:17:16) ha estat la primera dona en creuar el podi, per sobre de Montse Martínez (3:24:44) i d'Ester Casajuana (3:39:58). Per altra banda, la també berguedana Vanesa Chirreches, del JAB, ha quedat setena.

Els guanyadors de l'Ultra Catllaràs Foto: Trail Catllaràs

La prova reina de 57 quilòmetres i un recorregut amb 3.900 metres de desnivell positiu, però, ha estat per a Ernest Ausiró, que ha aconseguit creuar la meta amb 6:58:47. A continuació, Roberto Sancho (7:19:22) i Dani Aguirre (7:19:23) han arribat gairebé junts, i en dones, les més ràpides han estat Tina Bes (7:56:20), Sílvia Leal (8:52:27) i Marta Batalla (9:57:56). A banda, també s'ha fet la prova Express, de 17 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, que ha estat liderada per Josep Vinyes (1:35:20) i Anna Comet (1:55:51).

La cursa al massís del Catllaràs era l'última de les tres curses que han conformat el circuït MissionX3. Aquesta ha sortit de la Pobla de Lillet de manera esglaonada, i ha omplert el municipi de turistes, amants de l'esport i corredors, en un circuït exigent, entre boscos de pi i faig, salvatge i profunda.