Inauguren el nou centre d'intepretació del pantà de la Baells

Membres de la Diputació i dirigents comarcals inauguren les noves intal·lacions

Redacció
30 de juliol del 2016
Actualitzat el 31 de juliol a les 17:48h

Pantà de La Baells. Foto: ACA.


La presa de l'embassament de la Baells ha presentat, aquest dissabte, el nou centre d'interpretació. Es tracta de la museïtzació de les galeries superior i inferior, amb nous plafons informatius que tenen per objectiu incrementar l'atractiu turístic d'aquesta instal·lació. Una exposició que repassa diferents aspectes de l'embassament, com ara l'obra d'enginyeria hidràulica, el vincle i la transformació del territori que va comportar, la seva utilitat o història, recordant l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella

L'acte de presentació ha anat a càrrec del vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i president de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i autoritats comarcals, com ara el president del Consell, David Font, i alcaldes, com ara el de Cercs, Jesús Calderer; el de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, i regidors com Maria Antònia Ortega, Francesc Xavier Francàs o Ramon Minoves, entre d'altres. A continuació, el grup Giovinetto ha amenitzat el matí, i s'han realitzat visites guiades.

Amb aquesta inauguració, el potencial turístic que des de fa uns anys s'està volent aprofitar, també es complementarà amb una oferta cultural, tecnològica i paisatgística, que ajudarà a sumar entre les atraccions del pantà i la mateixa presa.