El Concurs d'Idees Emprenedores es consolida amb 52 projectes reals des del 2011

La Caixa amplia l'aportació, que passa de 3.000 a 3.500 euros | El concurs es convoca abans de l'estiu per "facilitar" el màxim les convocatòries durant el període de vacances

29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:19h
Presentació del Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà
Presentació del Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà | Aida Morales.
El Concurs d'Idees Emprenedores es consolida i farda d'unes xifres molt positives pel que fa a la creació d'ocupació. En la seva quarta edició, que l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) ha convocat aquest divendres, espera poder arribar a les 100 idees presentades, així com ampliar considerablement el nombre de projectes emprenedors que es porten endavant al Berguedà. 

Com sempre, el concurs consta de dues categories. El premi a la millor idea, amb una distinció única, es destina a la idea més innovadora i creativa i compta amb una aportació de 300 euros i un paquet de serveis. Per altra banda, hi ha el premi emprenedor, que atorga tres distincions. La primera és de 1.000 euros, la segona de 700 i la tercera de 400, a part de tot un paquet de serveis empresarials valorats en 14.000 euros. 

Aquest concurs, ha destacat el president de l'ADBerguedà, David Font, es pot portar a terme gràcies a la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", que enguany ha ampliat la seva aportació de 3.000 a 3.500 euros. Per altra banda, també compta amb la col·laboració d'altres entitats, associacions i empreses. 

Segons Font, aquest concurs és una de les peces que té l'Agència per "crear ocupació i generar noves oportunitats a la comarca", igual que es fa des de l'Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores, que ha arribat a la 8a edició; el projecte d'emprenedoria a l'escola, o el suport o acompanyament a emprenedors: "Creiem que l'emprenedoria és una de les alternatives i sortida que hi ha a la crisi". 
 

El president de l'ADBerguedà, David Font, i el director de la Caixa de Berga, Joan Alberch Foto: Aida Morales.


Des del 2011, ha explicat, s'han portat a terme 52 projectes arran d'idees sorgides del concurs. D'aquests, el 87% encara segueix funcionant, un fet que demostra la importància d'aquesta iniciativa. A més, i amb l'objectiu que enguany hi hagi més candidatures en els dos premis, s'amplia i anticipa el període per a presentar les idees i els projectes, que es podran entregar fins el 28 d'octubre en paper i, com a element complementari, també a través d'un vídeo. 

En la passada edició es van presentar un total de 17 candidatures. D'aquestes, 11 al premi emprenedor i 6 a la millor idea, de les quals 11 i 3 ja s'han acabat impulsant i són projectes en funcionament. 

Segons ha explicat el director de l'oficina de "la Caixa" de Berga, Joan Alberch, l'emprenedoria també és un dels factors que es vol impulsar des de l'entitat, ja que aporta un "benefici" al territori. De fet, enguany que l'oficina 15 de "la Caixa" de Berga celebra el Centenari, ja s'ha pogut veure també la seva col·laboració amb Queralt 2016, a qui ha pagat el cost del programa d'actes.
 

Bases del Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà

Premis del Concurs d'Idees Emprenedores

Arxivat a