Sílvia Armengou s'acomiada defensant la seva feina i entorn: «Sí, els meus amics són els que es mobilitzen»

Mònica Garcia torna a treballar mitja jornada a l'Ajuntament de Berga | El plenari acorda continuar els passos per liquidar l'expedient de concessió del Tossalet

28 de juliol del 2016
Actualitzat el 29 de juliol a les 9:40h
La regidora marxant, Sílvia Armengou, amb Mònica Garcia.
La regidora marxant, Sílvia Armengou, amb Mònica Garcia. | Aida Morales.
El Ple municipal extraordinari que s'ha viscut aquest dijous al vespre a Berga en dues parts ha estat, de tros, el menys polèmic de la història d'aquesta legislatura. La majoria de punts s'han votat per unanimitat, i l'aspecte que podia haver generat més controvèrsia, ha vingut de la mà de paraules elegants. I és que aquesta sessió, ha estat l'última per a la regidora de Recursos Humans, Sílvia Armengou, que fa uns dies va anunciar que dimitia del càrrec

Armengou, doncs, ha fet efectiva al Ple la seva renúncia, tot remarcant que marxa "trista", però també "feliç". En aquest sentit, ha volgut destacar l'enriquiment militant que li ha suposat la feina de regidora, així com al felicitat viscuda quan, en determinats moments, ha dit, s'ha pogut demostrar que "les coses es poden fer de moltes maneres". 

D'entre totes les iniciatives que ha fet durant aquest any, n'ha destacat algunes, com ara la regularització de les "contractacions encobertes", els 365.000 euros d'una subvenció que es van poder salvar per a Plans d'Ocupació i que s'estaven a punt de perdre, el reforç de la plantilla de la Policia Local en dates puntuals, la formació per als treballadors de l'Ajuntament, processos participatius en igualtat de condicions i criteris clars i publicats, les diferents ofertes de treball a la pàgina web i a les xarxes socials, la revisió de la relació de llocs del consistori, l'estalvi de més del 50% en sous per Patum o l'estalvi en capítol 1 del mateix ajuntament. 

La regidora, però, no ha volgut marxar sense defensar-se d'algunes de les crítiques que darrerament s'han pogut sentir. Evidentment, ha dit, no ha tirat endavant tots els propòsits de la legislatura, però fa una "lectura positiva" d'aquest primer any, podent marxar "amb la consciència ben tranquil·la". 

"Les crítiques que pugui rebre seran, en tot cas, de persones que tenen una ideologia diferent a la nostra, però en cap cas poden dir que no s'ha fet feina", ha sentenciat. I pel que fa al seu entorn d'amistats, havent-la pogut relacionar amb les persones que han ocupat una casa a la plaça del Forn de Berga, ha dit que són gent que treballa pel bé comú, que "no mira cap a un altre costat" i que està condicionant una casa que podria estar "plena de rates" per fer un "bé a la ciutat". 

I ha continuat: "Sí, els meus amics són els que es mobilitzen". Els que donen suport a Sergi Rodríguez "Teti" per evitar que entri a la presó i que, segons ha dit, "planten cara a les coses". I ha acabat afirmant: "Si el món fos com ells, el món aniria molt millor". 
 

El líder convergent, Antoni Biarnés, al Ple de Berga Foto: Aida Morales.


Per la seva part, el líder convergent, Antoni Biarnés, li ha desitjat "molta sort" i, evitant obrir un debat sobre la gestió de l'any, ha reconegut la feina feta, sense deixar de posar sobre la taula, també, la tasca del tècnic de l'àrea que, tal com ha dit, "ja venia de l'etapa anterior". 

"Nosaltres no entrarem a discutir i tampoc li traurem mèrit perquè, d'hores, segurament n'ha fet moltes", ha continuat el regidor republicà Jordi Pujals. En aquest sentit, li ha reconegut la feina, i també li ha desitjat bona ventura en la nova etapa. 

De moment, i fins que la Junta Electoral no faci efectiu el canvi, la CUP es mantindrà amb cinc regidors, a l'espera que es faci arribar la credencial corresponent per tal que el nou regidor pugui prendre possessió del càrrec. En aquest cas, es preveu que la persona que substituirà la regidora serà el següent de la llista, Eloi Escútia, tot i que per motius personals i laborals encara no es pot confirmar. 

Restitució de jornada al 50% per a Mònica Garcia

La regidora Mònica Garcia ha demanat la restitució del 50% de la jornada laboral a l'Ajuntament, així com ja tenia al principi de la legislatura, després que per motius laborals hagués demanat fa mesos que aquesta es rebaixés al 33% per incompatiblitats amb la feina que realitzava en aquells moments.

Aquesta petició s'ha aprovat amb tots els vots a favor i l'abstenció de Garcia que, a continuació i com a regidora de Patum, ha presentat un expedient de modificació de crèdits per a la festa extraordinària del Centenari de la Coronació, amb una partida de 21.000 euros.

Per altra banda, al Ple també s'ha aprovat la resolució i incoació de set expedients sancionadors per infraccions a l'Ordenança reguladora de tinença d'animals domèstics i gossos potencialment perillosos.

La piscina del Tossalet

El Ple extraordinari també ha servit per ratificar el requeriment de documentació per a la renúncia de la Federació Catalana de Natació en la concessió de la piscina del Tossalet, després que el 27 de juny aquesta empresa presentés l'escrit. Amb això, es pot començar a tirar endavant la liquidació contractual. 

"Vetllem perquè un servei tan important com aquest continuï", ha demanat Biarnés a l'alcaldessa, Montse Venturós. En aquest sentit, aquesta ha afirmat el fet, i ha dit que en el primer punt de la disposició ja s'indica que el servei s'ha de continuar prestant.
 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, amb el regidor Francesc Ribera al Ple Foto: Aida Morales.

Arxivat a