Les Nits Musicals de Guardiola engegaran refermant-se com un referent de qualitat

L'Arts Symphony Ensemble encetarà aquest dissabte el festival | Els visitants podran gaudir de la nova restauració dels Monestir de Sant Llorenç

Cristina Prat
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:27h

Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà Foto: AjGuardiola


El Festival de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà arriba a la 52a edició, convertit en tot un referent del panorama musical estiuenc de la comarca. De fet, es tracta del segon festival més antic de Catalunya en la seva modalitat, amb creixement de públic cada any i actuacions d'artistes destacats dins del panorama musical.

El primer concert serà aquest divendres dia 29 de juliol, i anirà a càrrec de l'Arts Symphony Ensemble, un grup constituït per 15 músics professionals d’alt nivell interpretatiu, amb una gran experiència i una llarga trajectòria, col·laboradors habituals de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i l'Orquestra Simfònica del Liceu. L'alcalde de Guardiola de Berguedà i impulsor de les Nits Musicals, Josep Lara, ha exposat a NacióBerguedà que "la qualitat musical és una de les prioritats que busca el festival, sempre ajustant-se al pressupost". Per això, ha dit que "el primer concert no deixarà indiferent al públic". A més, ha valorat molt positivament que es pugui arribar a fer la 52è edició de manera ininterrompuda.

El grup de cambra vocal Musica Reservata de Barcelona durà a terme el segon concert del festival, en aquest cas organitzat pel FeMAP. L'objectiu d'aquest grup, amb uns 25 anys de trajectòria, és donar a conèixer el repertori menys conegut del Renaixement i del Barroc, amb un especial interès per la polifonia religiosa. 
 
Ja per tancar les actuacions, el dia 12 d'agost hi haurà el concert de Lídia Pujol, amb el treball “Iter Luminis. Treballs i plaers d’amor”. Aquest forma part de la gira que Pujol fa pels diferents monestirs de Catalunya on vincula el llegat arquitectònic patrimonial de Catalunya amb les persones que el comparteixen, reflexiona sobre l’ésser humà, l’horitzó del país i del món. El concert trencarà, segons Lara, amb el format dels altres dos, ja que al finalitzar l'actuació s'organitzarà una fira amb productes ecològics. "Sempre ens permetem aquesta llicència perquè la gent que no li agradi la música clàssica pura també pugui gaudir de Les Nits Musicals", ha dit Lara.  

El Monestir de Sant Llorenç, tornarà a ser l'escenari dels tres concerts, perquè, tal com ha dit el president de Nits Musicals, aquest és un espai que compleix amb els objectius que vol l'entitat, ja que "la sonoritat i l'entorn són molt bons". A més, ha assegurat que enguany els assistents podran veure l'última restauració del monestir.

Tots els concerts seran a les 22.00 hores i tenen un preu de 10 euros, "una quantitat molt ajustada" segons Lara, ja que "la qualitat musical de tots ells és molt gran". El preu dels socis de l'entitat és de 8 euros.
Arxivat a