La depuradora de Borredà serà una realitat 13 anys després de la seva adjudicació

Joan Roma afirma que és un "dia històric per Borredà" i un dels dies "més feliços" que ha viscut com a alcalde

27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:36h
Reunió de l'Ajuntament de Borredà amb l'ACA
Reunió de l'Ajuntament de Borredà amb l'ACA | ACA
La depuradora de Borredà serà, igual que la d'Avià, una realitat a mitjans del 2016. Aquest és el principal compromís que ha adoptat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aquest dimecres, després de la reunió que els seus responsables han tingut amb l'alcalde de Borredà, Joan Roma. La depuradora, doncs, es construirà 13 anys després de la seva adjudicació, un fet motiu de satisfacció per a l'alcalde del petit poble de l'Alt Berguedà. 

"Avui és un dia històric per a Borredà, és un dels dies més feliços per a mi com a alcalde", ha afirmat en declaracions a NacióBerguedà. I és que, tal com ha dit, la depuradora feia 17 anys que s'esperava, estant adjudicada des del 2003, i esdevenint un dels principals cavalls de batalla de les legislatures polítiques al poble: "Si hi ha una cosa que teníem clara, és que la depuradora forma part d'un projecte de caràcter majoritari i essencial". De fet, ha dit, la seva prioritat era tan alta com la de l'abastament d'aigua, el nou CAP o les escoles

Roma ha felicitat l'actual direcció de l'ACA per la "comprensió i eficàcia" d'aquesta darrera reunió, en contrast amb la que van tenir farà uns mesos, en què assegura que van sortir "desanimats" perquè pensaven que s'allargaria tres o quatre anys més. Aquest dimecres, però, l'Ajuntament de Borredà celebra la notícia com una victòria, felicitant-se per haver pogut superar "un nou obstacle".

La depuradora de Borredà tindrà un cost de 850.000 euros, amb un projecte millorat respecte del que es va fer. Segons ha explicat, les obres que es van fer a l'entrada del poble han resolt aspectes pendents de connexió de clavegueram i, per tant, ara és tot més fàcil.