Una curiosa campanya omple el barri vell de Berga de dinosaures menjant orenetes

Les pintades han causat desconcert a turistes i berguedans, i han encès el debat a la xarxa | L'Oficina de Turisme de Berga explica que algunes famílies han preguntat per la ruta del dinosaure i l'oreneta

27 de juliol del 2016
Actualitzat el 28 de juliol a les 12:54h
Un dels punts on es pot veure la famosa pintada.
Un dels punts on es pot veure la famosa pintada. | Aida Morales
L'humor berguedà, sigui per tradicional o trencador, mai deixa de sorprendre. I en aquest sentit, s'ha iniciat a Berga el fenomen de les orenetes i els dinosaures. Des de fa pocs dies, en diversos punts del barri vell de la ciutat han aparegut grafits amb un dinosaure menjant una oreneta. Una clara referència còmica, crítica o simplement curiosa, cap al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, que enguany ha omplert els balcons i les finestres d'aquest simbòlic ocell. 

De moment, ningú ha reivindicat l'acció, tot i que ja ha començat a crear polèmica, així com la curiositat de berguedans i turistes. A les xarxes socials, la crítica i burla sobre aquest fet ha portat nombrosos comentaris, que han derivat en debats sobre els grafits a les façanes de les cases, la brutícia a la ciutat o el pur gamberrisme. No obstant això, també hi ha hagut bona part de la població que ha considerat que es tracta d'una idea brillant, divertida i trencadora. De fet, alguns ho han considerat un acte de "justícia evolutiva", tot bromejant. 
 

Un carrer del barri vell de Berga amb la pintada del dinosaure menjant-se l'oreneta Foto: Aida Morales.


El que està clar, és que les pintades han causat desconcert. I això no només en la població de Berga, sinó també en els diversos grups de turistes que aquests dies es passegen per la ciutat. Segons han explicat membres de l'Oficina de Turisme a NacióBerguedà, fins a tres famílies visitants s'han interessat pels dinousaures. Algunes d'elles, han remarcat, es pensaven que es tractava d'una ruta turística per a nens, i fins i tot n'han arribat a resseguir-ne una part. 

Arran d'aquesta anècdota, han explicat des de l'Oficina de Turisme, s'ha informat sobre la Coronació de la Mare de Déu, un esdeveniment que ha acabat interessant, sobretot per la seva excepcionalitat. Pel que fa als turistes estrangers, han dit, aquests es fixen menys en aquestes pintades, i sobretot pregunten sobre els centenars d'orenetes que omplen finestres i balcons. 

De moment, l'autoria o l'objectiu final d'aquesta campanya continua sent una incògnita lliure per a qualsevol interpretació. Una anècdota curiosa que sorprèn i que, quan es normalitzi, ja formarà part del paisatge urbà de la ciutat.
 

Un dels punts on es pot veure la famosa pintada. Foto: Aida Morales.

 

Una de les pintades de dinosaures menjant orenetes a Berga Foto: Aida Morales.

Arxivat a