Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori del Punk al Bosc

David Cols explica que el pany de la porta estava manipulat i que hi faltava el cadenat | Els organitzadors calculen haver perdut més de 300 euros

27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:28h
Escenari del festival Punk al Bosc
Escenari del festival Punk al Bosc | Punk al Bosc
Els organitzadors del festival Punk al Bosc, que cada any es realitza a la Font Negra de Berga en homenatge a Josep Maria Isanta, ja han denunciat als Mossos d'Esquadra el robatori que van patir aquest dilluns, a la caseta on guardaven subministres i material. Segons ha explicat David Cols a NacióBerguedà, membres de l'organització s'han adreçat a la policia catalana, a qui també han entregat fotografies fetes de la porta forçada. 

Concretament, ha relatat, van descobrir el robatori després de veure que la porta de la caseta estava oberta. Quan s'hi van fixar, van constatar que no hi havia el cadenat que havien utilitzat per tancar-la i que, a més, la porta mostrava símptomes d'haver-se manipulat amb força. Totes les imatges, tant de la caseta com del pany, s'han lliurat als Mossos que, segons han explicat, estan investigant els fets. 

L'organització del Punk al Bosc va denunciar públicament el robatori dilluns a través de les xarxes socials. Segons indicaven, a l'interior de la caseta guardaven dos barrils de cervesa, diversos packs de refrescs, una ampolla de gas carbònic i altre material. Tot això, ha explicat Cols, s'havia de retornar a l'empresa subministradora ja que no s'havia gastat, però ara ho hauran de pagar. En total, calcula que pot ascendir a uns 300 euros aproximadament. 

El problema, ha precisat l'organitzador, és que el Punk al Bosc és, de per sí, un "festival deficitari", i malgrat que enguany s'havien pogut recaptar gairebé 1.000 euros a través d'un Verkami, també és veritat que no es va poder guanyar res durant el concert de Patum d'aquest mes de maig, ja que va ploure. El miler d'euros, però, "no és ni de bon tros tota la despesa que hi ha", ha remarcat, ja que només el lloguer de l'equip de so costa aquesta xifra, i ara, es preveu que s'hagin de cobrir costos amb la despesa individual de cadascun dels organitzadors.

"No és la primera vegada que tanquem en números negatius", ha explicat Cols, tot i que sí que és l'única vegada que ha passat un fet similar. En aquest punt, ha dit, el festival "tirarà endavant", tot i que ha volgut deixar molt clar que no es tracta d'un esdeveniment per treure rèdit econòmic, sinó d'homenatge i per posar en valor un estil musical a vegades massa tipificat.

Crida a la ciutadania

Els organitzadors han demanat la màxima col·laboració ciutadana, i també han instat a que, si algú té sospites de qui pot haver robat el material, ho digui. De moment, la seva reclamació s'ha difós i condemnat ràpidament a través de les xarxes socials, amb nombroses mostres de suport. 

Les expectatives de retrobar el material, però, són baixes, ja que podria estar en qualsevol lloc.
Arxivat a