art

El controvertit artista Abel Azcona, del món al Berguedà

Azcona torna a Catalunya per fer una trobada-taller al Konvent de Cal Rosal

per Redacció, 27 de juliol de 2016 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Abel Azcona al Konvent de Cal Rosal Foto: Konvent


Abel Azcona torna a l'espai cultural del Konvent on ja va inaugurar la seva polèmica peça "Amén". Aquest proper dijous, Azcona protagonitzarà una trobada-taller a l'espai de Cal Rosal de quatre hores on l'artista farà un apropament personal a la seva obra, a la performance i a l'art contemporani com a eina de crítica social i política. 


Azcona és un artista interdisciplinar, escollit per la premsa anglesa com el millor artista de performance art de l'any 2014. El seu projecte "Someone Else" va ser escollit el mateix any com la millor creació artística de Nova York. De fet, Azcona és l'artista espanyol amb més exposicions individuals, concretament 95. Entre els anys 2012 i 2015, aquest va inaugurar festivals internacionals de performance com el de Houston International, el Dimanche Rouge de París, el Wonderlust de Helsinki, Out of Mind de Zaragossa, El Tama Tupada de Manila, el Miami Performance Art Festival, entre d'altres. 

En les seves creacions, l'artista acostuma a utilitzar el seu cos com a eina de crítica, convertint així l'espectador en protagonista directe de les seves peces, amb les quals aconsegueix no deixar indiferent al públic. Les obres creades a partir de la seva pròpia experiència personal, tracten temes com l'abandonament, la prostitució, la violència o l'abús sexual. 


El taller té una durada de quatre hores i un preu de 40 euros, amb cervesa inclosa.

 

Participació