Oberta la convocatòria per cobrir 350 places de bombers voluntaris de la Generalitat

El termini per inscriure's és del 26 de juliol al 23 de setembre

Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:33h
Un Bomber remullant una zona de l'incendi
Un Bomber remullant una zona de l'incendi | Bombers
El Departament d’Interior ha obert la convocatòria per cobrir les 350 places per al cos de bombers voluntaris de la Generalitat. S’hi poden presentar les persones majors de 18 anys que tinguin el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent, o estiguin en condicions d’obtenir-lo. 

Les inscripcions es poden realitzar del 26 de juliol al 23 de setembre, a través d’internet, amb certificat digital o amb l’idCAT Mòbil, o bé presencialment als llocs que s’indiquen a la convocatòria. Les persones inscrites hauran de superar diverses proves de coneixements, aptitud física, avaluació psicològica, una entrevista personal i un reconeixement mèdic, entre d’altres. 

Els candidats tampoc poden patir cap malaltia ni discapacitat física, psíquica o sensorial. També és obligatori que resideixen a un màxim de 15 quilòmetres de radi del parc al qual es volen adscriure. 

Si se supera aquesta fase, s’haurà de fer un curs de formació de 500 hores de durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i una fase de pràctiques en parcs de bombers i altres instal·lacions de la Direcció General de Prevenció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).