El Museu de les Mines de Cercs millora la seguretat amb una nova locomotora elèctrica

La institució avança així en el projecte d'eficiència energètica de la mina de Sant Romà

Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:16h

Nova locomotora elèctrica del Museu de les Mines de Cercs Foto: MMCERCS


El Museu de les Mines de Cercs (MMCERCS) ha fet una important inversió en la seguretat de la mina de Sant Romà, amb l'adquisició d'una locomotora elèctrica d'última generació. La compra de l'aparell a la galeria de Sant Romà, millora així el projecte d'eficiència energètica i la seguretat en el transport de les persones que accedeixen a l’interior d'aquesta. 

Es preveu que amb la nova locomotora s’eliminarà l'emissió de gasos tòxics a l’interior de la mina, provinents del motor de combustió interna que disposa l’actual màquina i alhora es reduirà el risc d’incendi. L’ajut econòmic per a realitzar la inversió prové del Departament d’Energia Mines de la Generalitat de Catalunya, i la resta l’assumirà l’Ajuntament de Cercs. La nova locomotora té un cost total de 43.000€.

El MMCERCS es va formar el 2012 amb un curs de Bones Pràctiques Ambientals, amb l’objectiu de contribuir a un ús eficaç dels recursos i a la de protecció del medi ambient, així com també a ser més sostenibles i sobretot a reduir despesa energètica. A més, la mateixa institució va obtenir el maig de 2014 el distintiu de qualitat ambiental, que contribueix a la conscienciació de les futures generacions en l’estalvi energètic i el consum responsable vers el planeta.

A l'estiu del 2015 el MMCERCS va dur a terme la instal·lació de geotèrmia en la zona de la recepció i la rehabilitació i adequació del “Hogar del Minero”; un espai recobrat que se li dóna un nou ús: una aula didàctica climatitzada amb “pellets”. Amb aquestes actuacions el MMCERCS vol millorar els espais augmentant el grau de confort del visitant amb un objectiu estratègic comú; l’ús d’energies renovables i l’estalvi energètic.

Amb la nova locomotora elèctrica el Museu espera oferir un major confort al visitant, en concret al públic escolar i familiar.