El Berguedà rep un milió i mig d'euros per cobrir part del deute de la Generalitat

Les diputacions faran efectiu el pagament als ajuntaments en el termini màxim d’un mes

Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:57h

Un dels carrers del centre històric de Berga Foto: Aida Morales


L'Associació Catalana de Municipis, la Generalitat i les quatre diputacions han signat un conveni per tal de fer efectiu una aportació de 87,7 milions d’euros per abonar als ens locals els imports pendents del pagament del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de manteniment i del Fons de Cooperació Local. En aquest sentit, el Berguedà rebrà 1.546.659,41 euros que s'engloben dins el pla extraordinari d'assistència financera local per al 2016, segons ha pogut saber NacióBerguedà. La mesura vol ajudar als ens locals catalans a fer front a la delicada situació econòmica en què es troben.

En virtut d’aquesta acord, les diputacions, en exercici de les seves competències de suport i assistència, es faran càrrec de les necessitats financeres dels ens locals derivades del deute, reconegut per la Generalitat i dependent de pagament en l’actualitat. Les aportacions de les diputacions es reparteixen de la següent forma. A la Diputació de Barcelona, 40.881.652 euros; a la Diputació de Girona, 15.155.194 euros; a la Diputació de Tarragona, 15.681.094 euros, i a la Diputació de Lleida, 15.901.774 euros.
 
Les diputacions faran efectiu el pagament dels imports als ajuntaments en el termini màxim d’un mes a partir de la signatura del conveni. Un cop fets els pagaments, les diputacions notificaran a la Generalitat les quantitats abonades a cadascun dels ens locals. La Generalitat es compromet a fer efectives a les diputacions aquestes quantitats durant l’exercici 2016, i estableix com a data límit la cancel·lació del deute el 31 de desembre de 2016. L’acord també inclou el compromís de totes les parts de formalitzar, al gener de 2017, un conveni per al desenvolupament d’un pla de les mateixes característiques per a l’any vinent.