El Certamen Literari de Queralt 2016 rep 35 obres en poesia i prosa

La Comissió del Centenari de Queralt organitza amb el patrocini de Liven un acte cultural històric a Berga

Redacció
23 de juliol del 2016
El Certamen Literari organitzat en motiu de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, i que s'organitza amb el suport de Liven, ha rebut en total 35 obres, de les quals 19 en la modalitat de poesia i 16 en prosa, incloent, en aquest cas, prosa narrativa o ficció i assaig o prosa de no ficció.

Per això, els organitzadors han volgut felicitar tothom per "l'èxit de la convocatòria", que s'ha realitzat d'una manera excepcional i per primera vegada, mantenint la tradició dels Jocs Florals, però amb un format renovat, més obert i atractiu, i que s'adapta millor a les sensibilitats actuals.  

En total, es repartiran 2.000 euros per a les dues millor obres presentades, 1.000 per a cadascun dels premis, que poden tractar temàtiques relacionades amb la la Mare de Déu de Queralt, Queralt en general, o temàtica lliure.

El lliurament dels premis tindrà lloc durant un acte solemne que se celebrarà el proper dia 8 de setembre al Teatre Municipal de Berga, dia de la Gala de Queralt. A més, la Comissió de Queralt 2016 valorarà si edita un llibre conjunt amb els premiats i amb les mencions honorífiques. En aquest cas, s'entregaran 10 exemplars per a cadascuns dels autors, i els beneficis de la venda d'aquest llibre aniran destinats a la Llar Santa Maria de Queralt. Les obres premiades també podran ser publicades dins del recull anual de premis Liven. 

Les obres guanyadors es decidiran per un jurat presidit per Climent Forner, guanyador de la Flor Natural dels Jocs Florals el 1966 i el 1991, i que estarà format per Maria Estruch, Quirze Grifell, Jaume Huch, Ramon Mujal, Joan Tuneu, membres del Grup de Viver i Xavier Güell.