L'Ajuntament de Berga estalvia més de 100.000 euros a la Patum d'enguany

El consistori ha fet una bona valoració general de la festa

Cristina Prat
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:07h
La regidora de Patum, Mònica Garcia i el gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo
La regidora de Patum, Mònica Garcia i el gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo | Cristina Prat
Aquest dijous al migdia ha tingut lloc a l'Ajuntament de Berga la valoració de la Patum 2016, a càrrec de la regidora de Patum, Mònica Garcia, i del gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo. 

En aquest acte, Garcia ha detallat que el consistori berguedà ha estalviat un total de 107.000 euros que fan referència principalment a l'estalvi de depeses de personal i als actes de la festa. A més, també ha destacat que a aquesta xifra s'hi ha de sumar l'eliminació d'algunes mesures protocolàries i la reducció dels programes de la Patum, ja que enguany l'Ajuntament va reduir els 10.870 exemplars que es feien anualment per la festa a 3.000 exemplars. 

Gracia ha comentat que un altre dels canvis que ha permès al consistori aquest estalvi han estat les despeses de personal. Així, ha explicat que les despeses sobre aquest àmbit han estat de 39.000 euros, un nombre inferior que les de la Patum del 2015, ja que van ser de 69.000 euros. 

La regidora ha explicat, doncs que l'Ajuntament ha gastat al voltant de 253.000 euros en la que ha estat la seva primera Patum, una xifra que no serà definitiva fins que es tanqui el resultat final de l'exercici.

Mesures de seguretat

Pel que fa a les mesures de seguretat i el pla de seguretat de la Patum, el gerent del Patronat Municipal, Albert Rumbo, ha destacat que aquest "funciona i és innegable", tot i que ha afegit que "es treballarà per seguir millorant els aspectes que quedin més desprotegits" per tal d'evitar situacions de risc, com la que es va viure el primer salt de Patum del diumenge de Corpus.
 

Gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo Foto: Cristina Prat


Com a novetat, Rumbo ha exposat que a la propera Patum del Centenari, el pla de seguretat de la festa comptarà amb un comitè format per patumaires que estaran disposats a diferents punts de la plaça i que actuaran en cas de situacions de risc. 




 
Arxivat a