La Universitat Catalana d'Estiu de la Natura finalitza triomfant la seva 23a edició

S'estudia el firmament, la natura i la història amb "ulls de ciència i tècnica"

Redacció
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:50h
 

Universitat de la Natura Foto: Exploratori de Recursos de la Natura


La Universitat Catalana d'Estiu de la Natura, que s'ha organitzat per 23è any consecutiu al Berguedà, ha finalitzat com un “plaer” i un “triomf”, tant pels participants, com pels mateixos professors, segons ha considerat l'Exploratori de Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Berga. 

Una iniciativa que va acabar el 18 de juliol, impartida per professors universitaris de les dues universitats, i altres especialitzats, a professors i estudiants universitaris que podien convalidar-se el curs per crèdits de lliure elecció ALE i ECTS.  Entre aquests, vinguts de Vilafranca del Penedès, Santa Margarida de Montbui, Sarrià de Ter, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Palafrugell, Arenys de Mar, Sabadell o del Bages i Berguedà, han dit, s'ha establert una bona “comunió” en el fet de trepitjar al natura, i aprendre i conviure amb investigadors. 

“Tothom marxa amb la motxilla ben carregada de coneixements que, en el cas dels professors de Secundària i de Primària podran transmetre als seus estudiants de tot Catalunya”, han destacat els organitzadors. Per això, consideren que la UCEN és un “triomf”, ja que aconsegueix que el coneixement es transmeti des de la universitat a primària, i que la formació mai s'aturi. 

Durant aquests dies s'han estudiat obres d'art amb espectroscòpia, l'estabilització de talussos i inestabilitats geològiques, boscos centenaris, exoplanetes, plantes aromàtiques, rellotges de sol, el romànic i l'època industrial, entre d'altres. Tot això, han dit, s'ha pogut veure “amb ulls de ciència i tècnica”.