El Taller d'Arqueologia del Castell de Berga deixa al descobert el 90% del jaciment

El camp de treball ha permès descobrir que el jaciment és més gran del que es preveia inicialment| Hi han participat una desena de voluntaris

Cristina Prat
21 de juliol del 2016
Alguns dels membres de l'excavació arqueològica del Castell de Berga
Alguns dels membres de l'excavació arqueològica del Castell de Berga | Castell de Berga
Bona valoració dels organitzadors en la segona edició del Taller d’Arqueologia del Castell de Berga, que malgrat enguany hagi tingut un nombre menor d’inscrits, ha obtingut uns “resultats agraïts” i amb una bona implicació dels voluntaris, segons ha explicat a NacióBerguedà el geògraf i president de l’Associació d’Amics del Castell, Xavier Campillo.

Aquest ha valorat molt positivament la segona edició del Taller d’Arqueologia del Castell de Berga que es va realitzar del 4 al 15 de juliol passat. Campillo ha relatat que aquesta segona edició ha comptat amb una bona implicació institucional, tant del Consell Comarcal com de l’Ajuntament de Berga, i també per part dels voluntaris que han participat en el projecte.

Segons el geògraf, el fet de comptar amb una desena d'inscrits, un nombre inferior que en la primera edició, ha permès que els resultats del taller hagin estat més visibles. En aquest sentit, i tenint en compte els avenços fets en la primera edició del taller, els voluntaris han pogut deixar al descobert una part important del jaciment, és a dir, gairebé el 90% del paviment dels edificis. També s’han començat a descobrir les estructures de l’esglèsia parroquial de Santa Eulàlia datada del segle X. Aquests avenços permeten, segons Campillo, "començar a entendre quina és la situació real del jaciment, ja que es comença a veure què es conserva i què no, i què s’hi pot arribar a trobar". 

Així doncs, els organitzadors han quedat satisfets i contents amb la feina feta, perquè s’ha descobert que hi ha més jaciment del que es preveia en un primer moment. D'aquesta manera, "el castell, cada vegada té més elements per mostrar i explicar, fet que ajuda a entendre una mica més la història de la ciutat de Berga", ha dit Campillo. 

El jaciment al descobert totalment, es preveu que pugui ser visible d’aquí a uns quants anys. En aquest sentit, el president de l'Associació, ha afegit que no se sap concretament els anys que pot tardar a quedar a la vista, ja que depèn del nombre de màquines que hi treballin i també dels nous descobriments que s'hi vagin fent. A més, ha concretat que el fet que la descoberta del jaciment es vagi fent de mica en mica, és positiu perquè permet una implicació més gran de la ciutadania de Berga al patrimoni de la ciutat. 
 

Alguns dels membres de l'excavació arqueològica del Castell de Berga Foto: Castell de Berga

Arxivat a