Sis eugues ferides a causa d'una possible venjança al Pla d'Anyella

Els animals han estat ferits amb un tall profund i net | El ramader que se'n cuida apunta ques podria tractar d'una represàlia | Els Mossos d'Esquadra ho estan investigant

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:32h
Els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas de sis eugues d'un ramat del Pla d'Anyella, entre el Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya, que han aparegut ferides amb el mateix tall net i profund a l'espatlla dreta. En només deu dies han estat sis, els animals que han aparegut lesionats de la mateixa manera: a principis de juliol tres cavalls, i divendres passat, la resta.

El ramader apunta que es podria tractar d'una venjança, tot i que no sap qui ho ha pogut fer. En un principi, se sospitava que els animals s'havien ferit amb un ferro, però ho van descartar perquè la ferida era al mateix punt i un tall net, també, al mateix costat. Trobar l'agressor, doncs, és difícil, ja que el ramat pastura en una zona molt àmplia. No obstant això, ara per ara la policia catalana està investigant el succés, i també s'ha fet la crítica a través de les xarxes socials.

Les eugues, però, trigaran uns dies a recuperar-se, ja que hi ha ferides que són molt profundes, segons es pot constar en les imatges que ha fet públiques el mateix ramader.
 

Una eugua ferida Foto: Adrià / Xarxa Marujeo

 

Ferides profundes en una de els eugues Foto: Adrià / Xarxa Marujeo