La nova redistribució de contenidors a Berga fa que augmenti el reciclatge

El Consell Comarcal realitza un estudi de cada municipi per estudiar la millor ubicació pels contenidors

19 d'agost del 2016
Recollida de brossa.
Recollida de brossa. | Adrià Costa
La nova redistribució de contenidors que el Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga estan realitzant a la ciutat ha fet, segons ha informat l'ens comarcal a NacióBerguedà, que les dades de reciclatge hagin millorat durant els últims mesos. En aquest sentit, el conseller Xavier Francàs ha afirmat que en els cinc primers mesos de l'any ha pujat, sobretot, la recollida selectiva en envasos. 

“El reciclatge en envasos puja molt més que la resta, però en conjunt tot puja”, ha explicat, sense donar dades exactes. De fet, ha dit, els ciutadans de Berga ja reciclen més paper i més matèria orgànica, i això s'atribueix a la campanya de conscienciació i a la nova ubicació de les illes de contenidors. Pel que fa al vidre, ha indicat, els índexs es mantenen similars: “Hem de donar les gràcies a la gent que està fent aquest esforç”. 

La campanya de reciclatge a Berga, però, no va estar exempta de crítiques. Durant les primeres setmanes arran del canvi de contenidors, diversos veïns van optar per deixar la brossa al carrer, justament al lloc on antigament hi havia les illes, un fet que va obligar l'Ajuntament i el Consell Comarcal a començar a identificar els veïns que promovien aquesta actitud incívica, buscant dades personals entre les bosses d'escombraries. Aquest, de fet, va ser el principal element dissuasori i, amb les setmanes, la nova ubicació dels contenidors es va anar normalitzant. 

Segons Francàs, a Berga es van col·locar més i nous punts de recollida, una determinació que també s'està portant a terme a Gironella i a Puig-reig durant aquest mes de juliol, responent a un estudi de població i repartiment que es va realitzar prèviament. Ara, l'objectiu és finalitzar la col·locació de tots els elements en aquests tres municipis, així com començar amb la resta de pobles del Berguedà. “Estem fent un dossier de cada poble per saber si n'hi ha prou o n'hem de treure o posar”, ha declarat el conseller. Al mateix temps, també es farà un valoració global de l'impacte dels canvis a Berga, i s'aniran recopilant dades.