L'Associació del tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà estrena web i imatge corporativa

El clúster impulsa el sector del tèxtil sanitari i mèdic | Està format per empreses del Berguedà, el Bages, el Vallès Oriental i el Gironès

per Redacció , 19 de juliol de 2016 a les 10:33 |
Visita dels membres de MESAB a les instal·lacions del Centre de Recerca Innotex Center a Terrassa. | MESAB
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Associació del tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà (MESAB) estrena la seva nova identitat corporativa i nou portal web, símbol de la nova etapa empresarial i de promoció que inicia aquest clúster, amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes de recerca que estant duent a terme i promocionar el treball conjunt de les empreses associades.

El MESAB és un clúster fundat l’any 2014 amb l’objectiu d’impulsar el sector del tèxtil sanitari i mèdic a través de la recerca, la innovació i les noves tecnologies; la reorientació dels negoci tèxtils i la comercialització dels productes tèxtils amb valors afegits. L’associació està formada per diferents empreses del Berguedà, el Bages, el Vallès Oriental i el Gironès i compta amb el lideratge de l’Innotex Center, el Centre d’Innovació Tecnològica de la Universitat Politècnica de Catalunya, referent en projectes de recerca i en la seva aplicació industrial en temes tèxtils.

Aquest clúster empresarial sorgeix d'un estudi de l'Escola d'Organització Industrial i també compta amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Des de la constitució del MESAB, s’han impulsat projectes de recerca i investigació per la creació de nous productes o nous materials: com el mitjó anti-olor, la samarreta per a persones amb hiperhidrosi, noves tovalloles, teixits derivats de la fibra de la llet, nous fils i teixits amb efectes bactericides permanents i productes d’higiene femenina fabricats 100% amb cotó ecològic sense productes químics superabsorbents.


L’associació del tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà, que actualment està formada per Axioma, Cotton High Tech, Filats Gonfaus, Fytisa, Planafil, Regner Asociados, Sutran I más D, Technitiger, Texber, Teixits Olius, Tèxtil Tapias, l’institut de recerca Innotex Center i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, es reuneix de forma periòdica al Berguedà diverses vegades a l’any per tal de fer seguiment de les accions i plantejar-ne de noves.

 

Participació