Gironella tanca els accessos a la riba del Llobregat per maniobres al pantà de la Baells

La mesura vol minimitzar el perill de creixement del cabal del riu

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:17h
Pas del riu Llobregat per Gironella
Pas del riu Llobregat per Gironella | Ajuntament de Gironella
El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, activarà aquest dimecres 20 de juliol el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'avís a la riba del riu Llobregat a Gironella.  

La fase d’avís es deu a les maniobres ordinàries que es realitzaran a la presa de la Baells, de les 10.00 del matí a les 14.00 hores del migdia, ja que es preveu que a conseqüència d'aquestes, el cabal del riu Llobregat pugui ser superior a l'habitual, i s'estima que baixin 20 m3 d’aigua per segon.

Amb aquesta actuació preventiva, el Departament d'Interior espera minimitzar el perill de creixement del cabal del riu en determinades zones, com és el cas de Gironella, on el mes de maig passat un veí de Gironella va salvar la vida a una dona i al seu gos que s'estaven ofegant al riu, empesos pel fort cabal de l'aigua, possiblement generat per l'obertura de comportes de la Baells. 

Segons les informacions facilitades per la l’Agència Catalana de l’Aigua, la situació d’avís no comporta l’activació de l’INUNCAT, sinó que es tracta més aviat d’una mesura preventiva sempre i quan no s’actualitzi la informació amb noves comunicacions. 
Arxivat a