Castellar del Riu planteja realitzar un festival per recuperar l'aplec del Pi

Adrià Solé creu que la diada del Pi de les Tres Branques necessita atraure més jovent i entitats | L'alcalde de Castellar del Riu ja ha traslladat la seva preocupació al Consell Comarcal del Berguedà

18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:16h
Pi de les Tres Branques
Pi de les Tres Branques | Aida Morales
L'Ajuntament de Castellar del Riu està disposat a lluitar fins on faci falta perquè el tradicional aplec del Pi de les Tres Branques no es perdi. Aquest és el convenciment del seu alcalde, Adrià Solé, que, no obstant, també veu d'una forma evident els greuges de continuar com fins ara, amb un aplec tradicional, però que cada vegada atrau menys gent i, sobretot, jovent. Aquest va ser el resultat de l'última edició d'aquest diumenge, en què lluny de les 2.000 persones que es van poder veure farà dos anys, no es va aconseguir arribar a les 500

“Fa dos anys hi va haver l'atac de la branca tallada al Pi Vell i es va fer aquell simulacre de la V baixa per part de l'ANC”, ha recordat Solé. Això, ha dit, va portar més de 2.000 persones a l'aplec, però des de llavors ha anat minvant. En aquest punt, ha continuat, potser pel “desencís de la gent” o pel fet que l'aplec se celebri un diumenge de juliol, la participació no es recupera, motiu pel qual creu que potser s'hauria de canviar el format, d'una manera que atregui jovent i diversos col·lectius, que ja podrien passar la nit en aquest indret del Pla de Campllong. 

“Creiem des de l'Ajuntament que hauria de ser una cosa més de la comarca, que s'hauria de reinventar per fer venir més entitats, més jovent i més gent”, ha declarat. Una de les opcions, ha comentat, seria organitzar alguna acampada o algun festival per “moure més gent al Pi”. Això faria, ha afirmat, que l'aplec fos multitudinari per aspectes positius, i no només quan hi ha una desgràcia. 

Segons ha explicat, ja ha traslladat el seu punt de vista al Consell Comarcal del Berguedà de la mà del seu president, David Font, que aquest diumenge era present a l'aplec. L'objectiu, ha dit, és que la diada sigui, cada vegada més, una festa d'abast comarcal i nacional. En aquest sentit, ha dit, per a un ajuntament petit com Castellar del Riu és “difícil” fer-se càrrec de tota l'organització que suposa la festa, ja que cal tenir en compte les despeses, la seguretat, els autobusos o els lavabos, entre d'altres: “Voldríem que es pogués fer la festa amb la comarca i tot el país”.
 

GALERIA DE FOTOS de l'Aplec del Pi de les Tres Branques