Milloren la protecció d'un transformador que dóna servei a 29 pobles del Berguedà

Endesa inverteix 120.000 euros en les obres

per ACN, 16 de juliol de 2016 a les 12:14 |
Transformador a Cercs. | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de la subestació de Cercs Berguedà, amb l’objectiu de reforçar la seguretat i millorar així la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als 33 municipis que en depenen.

La major part, 29, són de la comarca del Berguedà; mentre que també n’hi ha dos del Solsonès, un del Ripollès i un d’Osona. L’actuació, que ha comptat amb una inversió de 120.000 euros, ha consistit en substituir els equips encarregats de protegir un dels transformadors de la instal·lació per uns de tecnologia avançada i d’última generació.


Aquests dispositius són els responsables de desconnectar el transformador com a mesura preventiva en cas de produir-se qualsevol pertorbació aliena a la xarxa, com per exemple condicions meteorològiques adverses, vandalisme o impactes d’elements estranys. A la vegada, s’augmenta la seguretat del subministrament elèctric i la seva solidesa, ja que es reconnecta automàticament quan la pertorbació desapareix.

 

Participació