Saldes i Gósol acumulen la majoria dels rescats de muntanya al Berguedà

Els Bombers van realitzar 67 actuacions el 2015, i durant la primera meitat del 2016 ja n'han efectuat 22

Redacció
13 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:19h

Helicòpter dels Bombers en un simulacre de rescat de muntanya. Foto: Bombers de la Generalitat.


Els rescats de muntanya són una pràctica habitual dels Bombers de la Generalitat quan arriba el bon temps. I al Berguedà, aquests encara s'accentuen més, ja que muntanyes com el Pedraforca o la serralada del Cadí acostumen a estar considerablement transitades. Per això, aquesta comarca sol ser una de les que habitualment acumula més rescats durant l'any, sobretot pel que fa a persones que pateixen accidents o es veuen indisposades quan surten a la natura. 

Durant aquesta primera meitat del 2016, ha informat el Departament d'Interior, ja s'han hagut de realitzar 22 rescats, 14 dels quals a la muntanya i vuit pel que fa a persones perdudes. Una xifra que va pujar fins a 67 a finals del 2015, i fins a 69 a l'acabar el 2014. 

Segons les dades de l'últim any, on hi va haver més rescats va ser a Saldes i Gósol, directament relacionats amb el Pedraforca. En aquest primer municipi es van haver de realitzar 24 rescats de muntanya i vuit atencions a persones perdudes, mentre que a Gósol tres i set, respectivament. També destaca el cas de Vallcebre, amb dos rescats i dues actuacions per trobar persones perdudes, i Gisclareny, amb dues persones perdudes i un rescat. 

Durant aquest any, però, també es van haver de realitzar actuacions per l'estil a Avià (1), Bagà (2), Berga (1), Borredà (1), Capolat (1), Castellar de n'Hug (2), Castellar del Riu (2), Cercs (1), Fígols (2), Montmajor (1), la Nou de Berguedà (2) i la Quar (2), la majoria rescats de senderistes o escaladors. Aquesta dada puja fins a 743 en el conjunt de Catalunya el 2015.