Els millors parapentistes del món faran parada al Berguedà

La Serra del Cadí a Guardiola de Berguedà acollirà una de les parades de la competició X-Pyr

Redacció
15 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:37h

Un parapentista al Berguedà Foto: ADBerguedà


El Berguedà serà etapa de la competició internacional en parapent X-Pyr. La zona de Brocà, als peus de la Serra del Cadí a Guardiola de Berguedà, acollirà una de les parades de la travessia als Pirineus.

La cursa X-Pyr uneix la costa Cantàbrica i la Costa Mediterrània a través dels Pirineus sense fer servir cap altre mitjà que el parapent i les cames, sense la possibilitat d’utilitzar cap altre tipus de transport. La prova que comença aquest diumenge a Hondarribia, al País Basc, i acabarà al Port de la Selva, farà parada al Berguedà la setmana vinent. 

Així, a la zona de Brocà hi haurà situada una balisa a terra, i està previst que el primer pilot en parapent pugui arribar dimecres 20 a la tarda o dijous 21 al matí, ja que tot dependrà de les habilitats dels esportistes i de les condicions meteorològiques. Aquest objecte senyalitzador s’ha pogut instal·lar a la zona amb la col·laboració i la implicació dels ajuntaments d’Avià, Berga, Bagà, Borredà, Castellar de n’Hug, Cercs, Castellar del Riu, Guardiola de Berguedà, Saldes i Vallcebre. 

La prova comptarà amb la participació de 31 equips de 15 països diferents seleccionats prèviament d'acord amb uns criteris de nivell. Entre els pilots inscrits hi figuren alguns dels millors parapentistes del món com Christian Maurer o Aaron Durogati.

Durant la travessia, els pilots hauran de demostrar les seves habilitats i domini passant per determinats punts i coordenades concretes, ja siguin balises a terra que han de tocar o imaginàries per determinades coordenades aèries que han de travessar volant. 

D'aquesta manera, al Berguedà s'està realitzant un treball d’assessorament professional per situar la comarca com un territori idoni per a la pràctica del parapent, amb la voluntat de no només ser capdavanters en competicions de curses de muntanya o senderisme, sinó, també, de tenir una posició estratègica en aquest altre tipus de competicions.