Recta final de la Central de Biomassa que nodrirà d'energia el Polígon de Berga

La nova instal·lació donarà feina a un centenar de persones i integrarà la possibilitat de realitzar actuacions d’investigació (I+D)

Redacció
15 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:19h
Nova Central de Biomassa al Polígon de Berga
Nova Central de Biomassa al Polígon de Berga | AjBerga.
La Central de Biomassa del Polígon de Berga ja està gairebé enllestida. Segons ha informat l'Ajuntament de la ciutat, la darrera fase d'obres de construcció ja s'està portant a terme i, per tant, ja s'estan efectuant els treballs de canalització, tant de l'aigua com de l'oli tèrmic. Així doncs, ha dit, només restaran les tasques finals a l'interior de la central, i es preveu que es pugui entrar en fase de proves a finals del 2016. 

Aquesta central, impulsada per la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa (MMBB), on s'integra l'Ajuntament de Berga, i representa un projecte innovador i aplicable en d’altres polígons amb industries amb la necessitat de calor en els seus processos productius, al mateix temps que genera situacions favorables per a la implantació d’empreses amb elevades necessitats energètiques.

Els seus beneficis s'obtindran de la venda d'energia a les empreses del polígon, un procediment que es fa mitjançant dues xarxes de calor, una  a 300 graus i d'oli tèrmic, i una altra que funciona amb aigua calenta, a 90 graus. A més, integrarà la possibilitat de realitzar actuacions d’investigació (I+D), mentre que també representarà un factor d’estabilitat en el mercat dels productes originats de la gestió forestal i pot funcionar com a centre consumidor de fusta sense sortida comercial com la que es genera en cas de ventades o incendis forestals.

La seva instal·lació, així com la d'altres centrals, s'ha realitzat en edificis propietat dels ajuntaments de la mancomunitat, i també es preveu que repercuteixi en el mercat de treball, ja que generarà diversos llocs de feina. Entre aquests, aproximadament 40 persones en la gestió forestal i subministrament, i unes 60 persones en llocs de treball indirectes. 

En el transcurs d'aquestes darreres obres de canalització per passar els conductes, s'aprofitarà per passar amb un menor cost el cable de fibra òptica. 

El projecte l’ha desenvolupat una Unió Temporal d'Empreses (UTE) integrada per dues empreses berguedanes; Montajes Rus i Bover Instal·lacions. La construcció ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a