Els Castellers de Berga celebren el «somni» dels quatre anys

Els de Berga estaran acompanyats dels Castellers de Sabadell i dels Minyons de Terrassa

Cristina Prat
14 de juliol del 2016
Actuació dels Castellers de Berga
Actuació dels Castellers de Berga | Aida Morales.

Els castellers de Berga estan de celebració. Els de la camisa blau marí preveuen, per aquest dissabte una jornada participativa en la celebració del seu 4t aniversari com a colla. Aquesta començarà a les 18.30 hores a la plaça Sant Pere de Berga, amb l’actuació dels de Berga, acompanyats en aquesta ocasió dels Castellers de Sabadell i dels Minyons de Terrassa.

Segons ha explicat a NacioBerguedà el cap de colla dels Castellers de Berga, Joan Farguell, els berguedans preveuen fer castells de 7 “amb la intenció que pugui participar i pujar el màxim de gent possible, per així celebrar una jornada participativa i maca”.  D'aquesta manera, la colla no es marca objectius concrets ni es proposa estrenar cap castell, així com tampoc fer el 2 de 7, màxima construcció a hores d'ara, que de moment no han aconseguit descarregar. “Per a fer aquest castell es necessita una peça tronc que no hi serà el dissabte, i si no es tenen les peces que es necessiten no es pot fer” ha assegurat Farguell. Aixi doncs, el cap de colla ha afirmat que la diada de dissabte serà una jornada per confirmar tots els castells que els blau marí han fet sòlidament. durant aquesta temporada.

Un cop acabada l’actuació, al Cinema Catalunya es farà un sopar i a continuació, cap a les 10.00 hores, començaran els concerts a càrrec de Morena Tradipatxanga, Antídot i per acabar hi haurà la batalla de PD’s amb el PD Urrixic i PD Nanfu i SalasXic.

Valoració dels quatre anys

“Ni en el millor dels meus somnis m’hauria imaginat mai que els Castellers de Berga fessin castells de 7 i mig amb quatre anys, i mirant l’horitzó dels castells de 8”, ha declarat. Aquesta ha estat la valoració de Farguell, que ha afegit que a Berga la gent no acaba de ser prou conscient de la progressió que ha fet la colla amb aquest temps. Per contra a fora de la comarca o en zones tradicionalment castelleres, la seva evolució rep una gran quantitat de reconeixements. 
Arxivat a