El parc d'aventures de la Pobla regala entrades a nens malalts de l'Hospital Sant Joan de Déu

Albert Torres explica la voluntat de tenir responsabilitat social corporativa amb els infants que pateixen llargues malalties | L'Ajuntament de la Pobla col·laborarà amb entrades gratuïtes als Jardins Artigas

17 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:59h
Parc d'Aventures del Catllaràs
Parc d'Aventures del Catllaràs | Aida Morales.
El Parc d'Aventures del Catllaràs, situat a la Pobla de Lillet des del passat mes de març, amb voluntat d'aprofitar el valor natural, patrimonial i esportiu de l'entorn de l'Alt Berguedà, ha donat un pas més i, volent apostar per la responsabilitat social corporativa, ha signat un conveni amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, per garantir entrades pels nens i nenes que pateixin llargues malalties. 

D'aquesta manera, doncs, els infants que puguin realitzar aquesta activitat tindran entrades gratuïtes per passar un matí o una tarda al nou parc d'aventures, i també, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, entrades gratuïtes per a tota la família per visitar els Jardins Artigas. “El que volem és que sigui un premi, una motivació pel nen, i que aquest estigui millor”, ha explicat a NacióBerguedà un dels impulsors del projecte conjunt amb Marta Balcells, Albert Torres. En aquest sentit, ha dit, cada nen tindrà una entrada, així com també algun dels seus acompanyants. 

Per a Torres, el fet de col·laborar amb aquest hospital té un significat especial. Segons ha relatat, quan la seva filla era petita la hi van haver d'ingressar dues vegades i, en tots els casos, el tracte i l'atenció va ser “molta agradable” i adequat per a l'infant. A més, ha recordat, l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona sempre ha intentat adaptar-se als nens, trencant l'estètica mèdica i buscant un ambient més proper i confortable. Això, per als nens i nenes que pateixen malalties de llarga durada, és important, ha considerat.

“Creiem que és una responsabilitat social que hem de tenir”, ha declarat Torres, que ha prosseguit: “És aquella frase de pensa globalment i actua localment, i si tots fem una miqueta, entre moltes miquetes farem un gran què”. Per això, ha afirmat que espera rebre cada setmana alguna família, perquè tan petits com grans gaudeixin de l'esport, de la natura i del poble. 
 

Parc d'Aventures del Catllaràs Foto: Aida Morales.


Col·laboració privada i institucional

Aquest projecte, ha remarcat Torres, es pot dur a terme gràcies a tots els clients que venen al parc, així com a Antonio Costa, el propietari del bosc on aquest se situa. A més, també és remarcable la participació de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet que, de manera desinteressada, posa a disposició les entrades dels Jardins Artigas, amb l'objectiu que la visita al poble sigui completa i global. 

“Tothom és partícip d'aquesta col·laboració”, ha deixat clar l'impulsor del parc. Pel que fa a la gestió de les entrades, es farà a través del mateix centre hospitalari, amb els nens i nenes que es consideri que poden realitzar l'activitat, o bé aquells que hagin rebut l'alta mèdica en breu.

El Parc d'Aventures del Catllaràs va néixer a la Pobla, per tal de ser una continuació als atractius turístics que, com el Tren del Ciment, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, ja hi ha en aquest municipi. Un espai ludicoeducatiu que combinés esport, respecte per l'entorn i coneixement del territori, a través del qual els visitants coneguessin la història de la comarca, el Catllaràs, els arbres o els animals, entre d'altres.