Un grup de joves participarà en la millora dels espais naturals de Borredà

El camp de treball estarà format per nois i noies d'entre 14 a 17 anys

Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:05h

Captació de les 9 fonts Foto: Assumpta Duran


Un grup de 24 joves catalans col·laboraran en el camp de treball "Borredà, recuperació de fonts, camins i molins" aquest mes de juliol al municipi berguedà. Es tracta de la segona edició, que també s'obrirà a joves menors catalans, després que en la primera, els participants fossin majors d'edat d'arreu del món.

quest, està organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol i té com a objectiu millorar els espais naturals del voltant de Borredà, on hi ha diverses fonts que antigament servien per nodrir d'aigua els habitants del poble.

D'aquesta manera, des del dia 16 i fins al 30 de juliol, 24 nois i noies d'entre 14 i 17 anys, realitzaran tasques de recuperació de camins històrics, així com de restauració de murs de pedra seca, neteja dels espais treballats, i restauració de la teulada de l'antic refugi Pare Coll, fent créixer així el sentiment de conservació i manteniment del medi ambient entre els joves i millorant els espais naturals i patrimonials del municipi.

A més de la tasca tècnica del camp, a les tardes els participants realitzaran activitats de descoberta de l'entorn com una excursió a Sant Jaume de Frontanyà, a Castell de l'Areny, un taller de remeis naturals, així com debats i cinefòrums.
Arxivat a