Un total de 30 mossos i 15 policies locals al dispositiu pel salt de Plens

Més de 80 persones vetllaran pel bon funcionament del salt i la seguretat a la plaça

per Redacció , 21 de maig de 2014 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels plens de la Patum Foto: Joan Parera/Nació Digital

El dispositiu policial pels salts de plens d'aquest diumenge inclou 30 mossos d’esquadra i 15 policies locals, que es repartiran per diversos punts i sortides de la plaça Sant Pere. Aquests, juntament amb 12 membres de la Creu Roja, 11 de Protecció Civil de la Generalitat i 14 membres de les comparses, seran els que vetllaran pel bon funcionament del salt de plens, la seguretat i la coordinació.


Els punts on es centrarà l’atenció del dispositiu seran les portes de l’Ajuntament, les escales de la presó, el començament de La Berruga, la plaça de Ribera i les escales que van cap a la plaça de Sant Pere.

Totes les actuacions estaran coordinades de forma general i des de l’Ajuntament per l’Inspector en Cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra del Berguedà i per la Sargenta en Cap de la Policia Local. La coordinació operativa anirà a càrrec del Sots-inspector en Cap de l’ABP del Berguedà i del Caporal Sots-cap de la Policia Local.


A més, a la carretera de Ribes amb l’Hospital Comarcal Sant Bernabé hi haurà dos mossos per desviar el trànsit, i a l’Hospital de Campanya de la Creu Roja situat a la plaça Viladomat hi haurà una unitat mòbil de la policia catalana.

A la plaça Sant Pere, i mentre s’organitzi el salt de plens, dos patumaires -un al tabal i l’altre a la farola- seran els encarregats d’avisar amb bengales en cas d’accident.
 
Segons el pla específic de l’Ajuntament de Berga, tot el personal haurà d’estar a punt un cop finalitzi el salt dels Gegants. En cas d’incidents, i seguint el protocol habitual, s’encendrà una bengala de color vermell, moment en què els músics s’aturaran i s’il·luminarà la plaça. Una bengala de color verd serà la que permetrà tornar a endegar el salt de plens. En cas d’evacuació de ferits, unes bengales de color groc delimitaran la sortida de la plaça per les escales de la presó.
 
Consells de l'Ajuntament

Durant tota la Patum, l’Ajuntament i la Policia Local recomanen moderació i seguir els consells proposats:

-      Es recomana servir la típica barreja a temperatura ambient sense haver-la posat prèviament al refrigerador.

-      Queda totalment prohibida la venda de begudes en envasos de vidre que es consumeixin al carrer.

-      Caldrà substituir els gots, ampolles i porrons de vidre per plàstic.

-      Es prohibeix la venda ambulant.

-      Es prohibeix l’acampada sense autorització, ja sigui en espais públics, privats, amb caravanes o tendes.

-      Caldrà buidar el contingut de la llauna dins d’un vas o consumir la llauna dins del local, per tal d’evitar relliscades.

-      Es sol·licita que els establiments d’hosteleria tinguin oberts els serveis de W.C. per tal de col·laborar amb la higiene.

-      Es sol·licita als establiments que estiguin tancats i que formin part de l’itinerari dels passacarrers que posin les portes de seguretat.

-      Es prohibeixen els estacionaments de vehicles als carrers principals per on passin els passacarrers de dimecres i dissabte.

-      Es demana que no es llenci aigua des dels balcons.

 

Participació