pi de les tres branques

​Reforcen la vigilància al Pi de les Tres Branques a la setmana prèvia a l’aplec

L'Ajuntament de Castellar del Riu treballa per a la instal·lació de càmeres de vigilància

per Cristina Prat , 15 de juliol de 2016 a les 16:00 |
Elements de subjecció a la branca que va ser tallada del Pi de les Tres Branques. | Aida Morales.
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A pocs dies de celebrar-se el tradicional aplec del Pi de les Tres Branques, l'Ajuntament de Castellar del Riu ja ha començat a preparar la jornada de diumenge, tot reforçant la vigilància i el control al Pi Vell i al Pi Jove. 

Segons l’alcalde del municipi, Adrià Soler, tant els Mossos d’Esquadra com els Agents Forestals estan fent treballs de vigilància continua. A més, l’Ajuntament del municipi i la Generalitat estan treballant per instal·lar càmeres de vigilància al Pla de Campllong. Segons, Solé, el problema a nivell tècnic és el lloc, ja que la instal·lació de càmeres requereix una infraestructura molt gran. Malgrat tot, aquest ha assegurat que el consistori farà tot el possible per aconseguir aquesta mesura de seguretat.  

Solé, també ha explicat a NacióBerguedà que s’estan investigant els atacs que va patir el Pi Vell, així com els desconeguts que van intentar serrar una branca del Pi Jove, tradicionalment conegut com a pi successor, i símbol de lluita per a l'Esquerra Independentista. De moment, però, Solé ha destacat que no no hi ha novetats en la investigació. 
 

Tal al Pi Vell. Foto: Aida Morales.

 

El problema dels terrenys 

L’alcalde del municipi també ha assegurat que les tres hectàrees de terreny on es troben el Pi Jove i el Pi Vell passaran a formar part de l’Ajuntament de Castellar del Riu en el moment en què s’aprovi el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest, però, és vist amb reticències per una part dels veïns.

“Si algun dia es pot acabar el POUM, Castellar del Riu podrà recuperar les tres hectàrees on es troben els dos pins i el terreny passarà a mans de l’Ajuntament” ha afirmat aquest. De fet, com també ha assegurat el regidor encarregat de l'aplec, Xavier Raja, ja en la legislatura anterior es va signar un acord entre l’Ajuntament i el propietari dels terrenys per cedir-los, però de moment no s’han fet progressos en aquest aspecte. 

Estat dels arbres

Segons Raja, el Pi Jove “està gairebé mort”, segons les últimes informacions de l’empresa que gestiona la cura dels pins, Doctor Árbol. Raja ha subratllat que va ser el segon atac a l'arbre, el que el va acabar deixant tocat de mort. Pel que fa el Pi Vell, el regidor ha comentat que l’arbre continua igual després de les agressions i de la posterior restauració.
 

 

Participació