Escòcia i el Berguedà sumen esforços per valoritzar el patrimoni industrial

El vicepresident segon de la Diputació i el president del Consell Comarcal del Berguedà s'entrevisten amb el govern escocès

Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:44h
Institucions catalanes i escoceses a New Lanark
Institucions catalanes i escoceses a New Lanark | ADBerguedà.
La ciutat de New Lanark, al sud de Lanarkshire, a Escòcia, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Berguedà han coincidit aquesta setmana en unes jornades de treball, en què s'ha visitat el patrimoni arquitectònic i cultural de New Lanark i s'han establert eixos de cooperació en el futur entre els dos territoris. 

En aquestes jornades hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, i el president del Consell berguedà, David Font, que s'han entrevistat amb la ministra d'Esports i Salut Pública d'Escòcia, Aileen Campbell. Així mateix, han posat exposat l'enorme patrimoni industrial del Berguedà, amb 15 colònies al llarg del riu Llobregat, i els paral·lelismes amb les antigues colònies tèxtils escoceses. 

L'objectiu, segons ha informat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, seria crear un pla plurianual que pogués desplegar, progressivament, actuacions de valorització d'aquest patrimoni “únic a Europa”. En aquest punt, New Lanark és un exemple de valorització del patrimoni industrial de forma integral, relligant la primera revolució industrial amb la quarta, que és la que es considera que s'està vivint avui dia.