L'Ajuntament de Borredà inverteix 3.200 euros en restaurar la caseta del Pare Coll

El consistori canvia les bigues i la teulada de la casa, que serveix de refugi tant a l'hivern com a l'estiu

Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:01h
Caseta del Pare Coll restaurada.
Caseta del Pare Coll restaurada. | AjBorredà.
L'Ajuntament de Borredà ha invertit 3.200 euros en restaurar l'antiga caseta anomenada “del Pare Coll”. Aquesta, construïda fa prop de 40 anys per la Congregació de Germanes Dominiques, està situada al camí dels Graus, per on passa el GR-4 que enllaça Borredà amb el monestir de la Portella, a la Quar, i fins el moment oferia un bon servei, tant per resguardar-se del fred a l'hivern, com per prendre la fresca a l'estiu. 

Amb el temps, però, s'havien fet malbé la major part de les teules, i les bigues estaven força malmeses, segons ha informat el consistori, amb llates que s'havien podrit i posaven en perill la seva estabilitat. Per això, fa dos mesos es va dur a terme la seva restauració completa, posant bigues noves, llates i teules, tot recuperant el monument i facilitant un bon lloc per recuperar esforços amb uns paisatges “magnífics” de la vall de la riera de Margançol i el mateix poble de Borredà.

Segons la llegenda que dóna el nom a la caseta, quan el Pare Coll va venir caminant a predicar a Borredà, se li va aparèixer el dimoni en aquest indret. Malgrat això, ell va continuar el camí, mantenint la tasca predicadora fins el dia de la seva mort.