Berga no fa declaracions sobre Guillem de Berguedà però «Titot» ironitza a la xarxa

Francesc Ribera bromeja sobre el fet de "tergiversar la història" a Bagà | L'Ajuntament de Puig-reig acusa al regidor de Berga de fer "revisionisme històric"

Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:25h
Francesc Ribera.
Francesc Ribera. | Adrià Costa
L'Ajuntament de Berga ha afirmat que, de moment, descarta fer declaracions sobre la moció aprovada a Puig-reig, en què es reivindicava la figura de Guillem de Berguedà i es demanava que, per part del consistori i del regidor Francesc Ribera "Titot", es deixés de "mentir" i fer "revisionisme històric". 

Així doncs, l'Ajuntament de Berga ha afirmat a NacióBerguedà que prefereix no comentar res, de moment, tot i que Ribera ha estat una mica més irònic a través de les xarxes socials. En un tuit sobre la lectura del pregó de les Festes de Pinós de Bagà, el regidor de Berga va afirmar: "Tergiversant la història...". Una picada d'ullet irònica sobre les acusacions fetes part de l'Ajuntament de Puig-reig, que també esquitxaven Bagà.

A la moció aprovada per unanimitat per tot el consistori puig-regenc, es recordava que Guillem de Berguedà va ser "fill i habitant il·lustre de Puig-reig", i es demanava que no se li adjudiqués un orígen que no fos el correcte. De la mateixa manera, es demanava al museu de Berga el retorn o dipòsit permanent de l'escultura del conegut "Cavaller de Puig-reig", i s'instava al Consell Regulador del Camí dels Bons Homes que aquest trajecte acabés formalment a Puig-reig, que era on el trobador tenia residència habitual. Per altra banda, també es recordava que ni Berga ni Bagà havien tingut presència templera, i que si aquests realitzaven activitats històriques en aquest sentit, s'indiqués que es prenia la llicència de Puig-reig.
Arxivat a