El Berguedà rep 36.000 euros en ajudes a l'agricultura ecològica

El Departament d'Agricultura pretén incentivar els productors en aquest tipus de producció

Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:05h
Camp de cereals.
Camp de cereals. | Adrià Costa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha començat a abonar 6.741.430,65 euros corresponents a la campanya 2015 dels ajuts en l'agricultura ecològica i la producció integrada.

En concret, el Berguedà ha rebut 36.096,20 euros destinats a ajudes per a l'agricultura ecològica. L'objectiu d'aquest ajut és incentivar els agricultors a participar en aquest règim de producció i a utilitzar pràctiques agrícoles al màxim de respectuoses amb el medi ambient. En el cas del Berguedà s'havien presentat 10 expedients. 

Així, els ajuts tenen en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal utilitzats en la producció ecològica, l’ús de material vegetal certificat i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per al període de conversió.

Les comarques que han rebut una quantitat més gran de fons econòmics dirigits a aquest àmbit han estat l'Alt Penedès, l'Alt Camp i el Pallars Jussà

Els ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural 2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i en el cas de l’ajut a l’agricultura ecològica també amb fons del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).