ERC demana canvis al barri vell de Berga perquè no es converteixi en «Port Aventura»

Els republicans consideren que l'Ajuntament de Berga hauria de fomentar la residència i la rehabilitació dels edificis del nucli històric

Redacció
16 de juliol del 2016
Carrer major de Berga
Carrer major de Berga | Aida Morales.
El futur del barri vell de Berga i la clau de volta de la seva revitalització ja va ser i continua sent, un dels mals de cap dels partits polítics que composen l'Ajuntament de la ciutat. Durant la campanya electoral, les diferents propostes van omplir els programes de cada partit i, durant aquest primer any de legislatura, cadascun d'ells ha tornat a recordar accions concretes per donar una sortida adequada a aquesta part de la ciutat. 

I és que al barri antic, els problemes són diversos. L'estat dels edificis, la falta d'aparcament i els comerços buits, en són alguns. Per això, tant al CUP com CiU han intentat aplicar propostes diverses, entre els quals, la posada en marxa per part de l'equip de govern d'impulsar el Mercat de Primavera. L'última, però, ha vingut de la mà d'ERC, que en el darrer butlletí del partit, ha avisat del perill que el barri antic es pugui convertir en un Port Aventura. 

"Imaginem-nos per un moment, el barri vell com Port Aventura; ple d'activitats durant el dia: hi trobem comerços, bars, espectacles, diversió...", han constatat en el seu escrit. Un centre històric viu a la llum del sol, tot i que buit durant la nit i entre setmana. En aquest barri antic, apunten, l'activitat lúdico-festiva estaria limitada a certs moments de la setmana, mentre que durant la resta del temps, la zona tornaria a morir. Per això, una de les principals tasques és fomentar la residència en aquesta part de la ciutat, amb "habitatges dignes" i rehabilitats: "No pot ser que ens resignem a tenir habitatges sense ascensors, sense aparcament a prop".

A més, també han destacat la necessitat d'esponjar el barri vell, promoure habitatge de nova creació amb l'enderroc d'edificis existents; aprofitar els aparadors buits per acollir obres d'artistes; incentivar el trasllat de parades del mercat municipal cap al carrer major, o millorar aspectes estètics.
Arxivat a