L'Ajuntament no actuarà a la casa ocupada de Berga si no hi ha una «evidència flagrant» de perill

ERC demana a la CUP quines actuacions portarà a terme per la seguretat i la tranquil·litat dels veïns de la plaça del Forn

08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:35h
Casa ocupada a la plaça del Forn de Berga.
Casa ocupada a la plaça del Forn de Berga. | Aida Morales.
D'estricta actualitat, el Ple de Berga no podia passar sense que sortís a escena la nova ocupació que s'ha produït d'un bloc de pisos a la plaça del Forn. En aquest cas, la pregunta es va fer esperar i, ja cap al final de la sessió, el regidor d'ERC, Jaume Giménez, ho va abordar. 

"Per tal de garantir la seguretat i la tranquil·litat dels veïns de la plaça del Forn, l'equip de govern té decidides les actuacions a emprendre en l'ocupació?", va preguntar el republicà. Acte seguit, va especificar que les fotografies que s'havien pogut veure de l'interior de la casa mostraven un habitatge "molt deteriorat". 

Sobre això, i sense entrar a fer valoracions polítiques més enllà de l'estat de l'immoble i la legalitat, el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, va contestar que, estigués ocupada o no, l'Ajuntament no es podia presentar "per les bones" en un edifici de titularitat privada. De fet, va dir, fa un any hi va haver queixes per una plaga de rates i, ja llavors, va continuar, l'actuació va ser "complexa". En aquest sentit, va remarcar, si hi ha algú allà, "a priori no hi haurà problemes de rates", i va afirmar que, si no hi ha una "evidència flagrantíssima" de perill, el consistori no hi actuarà.
Arxivat a