La CUP aprova per la mínima la liquidació del contracte de neteja municipal

L'oposició es preocupa per la remunicipalització del servei, i el PSC avisa que l'Ajuntament i BRG Progrés no poden assumir les contractacions del personal

07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 23:16h
La regidora Mònica Garcia i el regidor Oriol Camps al Ple de Berga.
La regidora Mònica Garcia i el regidor Oriol Camps al Ple de Berga. | Aida Morales.
L'Ajuntament de Berga ha aprovat per la mínima, amb els vots dels cinc regidors que hi havia de la CUP i els tres d'ERC, la liquidació del contracte amb Tractaments Ecològics per la neteja dels equipaments municipals. Un contracte, ha explicat el regidor Oriol Camps, que s'anava prorrogant de forma tàcita des del 2001, quan el màxim era de dos anys. Durant tot aquest temps, doncs, el servei ha continuat de manera forçosa, tot i que s'ha cregut convenient posar-hi ordre i adaptar tots els aspectes a la legalitat. 

El tema d'interès, però, no ha vingut arran de la liquidació, sinó de les declaracions de l'alcaldessa, Montse Venturós, aquest dijous en la roda de premsa prèvia al Ple municipal, on indicava que la prioritat de la CUP era remunicipalitzar el servei. En aquest cas, la vintena de persones que hi treballen serien absorvides pel consistori, tot i que aquesta opció, segons remarcava, estava en fase d'estudi. 

Sobre això, el convergent Antoni Biarnés i la socialista Rosalia Monroy han volgut aprofundir. El primer ha demanat els informes que avalen aquesta remunicipalització, uns documents que Camps ha indicat que encara no estan disponibles. Mentre que Monroy ha demanat més explicacions, sobretot, pel que fa al personal.
 

La bancada de CiU al Ple de Berga. Foto: Aida Morales.


"El contracte s'ha de regularitzar, per descomptat que sí, però serà una nova licitació pública o faran el que estan dient que portaven al seu programa?", ha preguntat. I ha continuat: "L'Ajuntament no pot contractar i tampoc l'empresa municipal; si fem aquest camí, podem deixar els treballadors al carrer".

Sobre això, Camps ha reiterat que l'objecte de votació no és com es gestionarà el servei, sinó el final del contracte, i ha assegurat que el següent pas l'estan treballant des de fa temps amb màxima atenció: "Li puc assegurar que hi haurà seguretat jurídica i cap mena d'improvisació". 

Durant el Ple, també s'han aprovat els dies de festa locals, les bases per sol·licitar ajuts per a material escolar i prestació econòmica, la creació d'un fitxer per a la llei de protecció de dades, i la moció d'ERC, per a la commemoració dels 100 anys de la Policia Local de Berga el proper 29 de setembre, a banda de tot un reguitzell de precs i preguntes.
Arxivat a