Berga iniciarà la liquidació del servei de neteja amb voluntat de remunicipalitzar-lo

Les 20 treballadores serien assumides per part del consistori, segons l'alcaldessa

07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:21h
La regidora d'Atenció a les Persones, Anna Alsina, i l'alcaldessa, Montse Venturós
La regidora d'Atenció a les Persones, Anna Alsina, i l'alcaldessa, Montse Venturós | Aida Morales.
L'Ajuntament de Berga iniciarà la liquidació del contracte del servei de neteja d'edificis municipals, que actualment gestiona Tractaments Ecològics, i que s'havia anat prorrogant de forma tàcita des del 2001, amb la voluntat, segons la CUP, de remunicipalitzar-lo. No obstant això, aquest és un pas que encara no es portarà a terme, ja que requereix d'una sèrie d'estudis de viabilitat que encara s'estan realitzant. 

De moment, ha explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa prèvia al Ple municipal, s'iniciarà la liquidació d'aquest servei que, actualment i tal com estava, no complia els principis de legalitat de la llei de contractació en servei públic. D'ara endavant, doncs, es posarà fi al contracte i s'estudiarà si es remunicipalitza o es porta a terme un concurs públic per a la seva nova concessió. 

"El que no farem abans d'acabar cap estudi és fer volar coloms", ha declarat l'alcaldessa, tot i que ha reconegut que la voluntat de la CUP és la remunicipalització, igual que en el cas de l'aigua, que ja es porta a terme en altres ciutats com per exemple París, Berlín o, més a prop, Manresa. En qualsevol cas, però, ha dit, això no afectaria en cap cas el servei, i aquesta liquidació de contracte tampoc, ja que l'empresa continuarà oferint les tasques de neteja fins que no s'hagi acabat la liquidació, amb una proposta sobre la taula. 

Pel que fa al personal del servei, un total de 22 persones, l'Ajuntament de Berga ja va dir en el seu moment que serien assumides per part del consistori, a través de l'empresa BRG Progrés.
Arxivat a