El Berguedà també tindrà descomptes al peatge de la C-16

Territori i Sostenibilitat preveu aplicar les mesures entre finals d'any i principis del 2017

07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:13h
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa.
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa. | Pere Fontanals
Els vehicles que circulin per l'autopista C-16 del Berguedà i del Solsonès se sumaran als del Bages, amb descomptes en aquesta via. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una roda de premsa a Barcelona, acompanyat per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i representants dels consells comarcals de les comarques afectades, entre els quals el president de l'ens berguedà, David Font. 

En aquesta roda de premsa s'han anunciat bonificacions per a aquestes dues comarques, i la gratuïtat de l'autopista entre Terrassa i Manresa per als vehicles que usin el peatge de Sant Vicenç de Castellet entre les 7.00 del matí i les 10.30 hores, i entre les 17.00 i les 21.00 hores, de dilluns a divendres. D'aquesta manera, la Generalitat dóna resposta a la reivindicació dels alcaldes i consells comarcals d'aquestes comarques, que reclamaven la gratuïtat o bonificacions per a aquelles persones que usen aquesta via per motius laborals. De la mateixa manera, així també es podrà reduir la quantitat de vehicles que circulin per la C-55. 

En el transcurs dels horaris establert pel Govern, als vehicles que passin pel telepeatge de Sant Vicenç de Castellet se'ls reembolsarà el 100% de l'import, mentre que quan no ho facin, tindran un descompte del 50%. Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, es preveu modificar el decret que ara només afectava els vehicles del Bages i fins a Sallent, fent que totes les entrades i sortides a l'autopista es puguin beneficiar de les bonificacions. 

Totes aquestes mesures, ha informat el conseller, es preveuen aplicar entre la tardor del 2016 i principies del 2017. 

Bonificacions a totes les hores

Davant l'anunci de Rull de les noves bonificacions, que el Consorci Viari valora positivament, l'ens demana fer una aposta encara més ferma per la gratuïtat del peatge ampliant la bonificació a totes les hores del dia.

Altres temes que s'han posat sobre la taula han estat la millora del transport públic i de la xarxa ferroviària, així com la conveniència de continuar treballant per aconseguir el desdoblament de la C-55 ja que, preveient un futur desenvolupament econòmic del territori, caldrà donar resposta al flux de trànsit intern al Bages, independentment del transvasament que hi pugui haver cap a l'autopista en cas d'augment de les bonificacions.