Una pel·lícula farà homenatge a Queralt durant la celebració del Centenari

"Les orenetes de Queralt" és un curtmetratge dirigit per Josep Maria Rossinyol i elaborat de manera desinteressada per més d'una desena de berguedans | El film s'estrenarà el 31 d'agost al Teatre Patronat

06 de juliol del 2016
Actualitzat el 07 de juliol a les 12:58h
En un moment del rodatge al santuari de Corbera.
En un moment del rodatge al santuari de Corbera. | Cedida
Des de fa temps, els ciutdans de Berga s'estan mobilitzant per posar el seu granet de sorra en la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Cadascú en el seu àmbit i, en aquest sentit, tothom amb una manera de viure-ho diferent. Per això, amb aquesta il·lusió de participar i deixar constància del moment històric, que diversos berguedans s'han aplegat per tirar endavant un curtmetratge que expliqui, cinematogràficament, una de les llegendes que envolta aquesta emblemàtica muntanya, tot realitzant una bonica vinculació entre present i passat.

Així doncs, “Les orenetes de Queralt”, una producció de baix pressupost, segons han explicat a NacióBerguedà, ha aconseguit aplegar professionals i semiprofessionals del cinema i el món de la fotografia, i ja està en fase de realització. Durant el procés de producció, però, ha comptat amb la col·laboració desinteressada de molts berguedans, establiments comercials i empreses de la comarca. 

El guió i la direcció han anat a càrrec de Josep Maria Rossinyol, amb una història, segons ha relatat, que integra els problemes de la vida quotidiana, el Camí els Bons Homes i l'esperança de trobar respostes als dubtes interiors. Un curtmetratge que s'ha gravat en diversos llocs emblemàtics de la comarca, com ara el Santuari de Queralt, el Santuari de Corbera o la Vall de Peguera, i que compta amb la participació de les actrius Laia Cubilles i Pilar Sardà. 
 

El director Josep M. Rossinyol (Russi) amb les actrius Pilar Sardà i Laia Cubilles. Foto: Cedida.


Cubilles ha participat en diverses sèries de televisió com “El Crac”, amb Joel Joan, i “La Riera”. En cinema, ha treballat com a protagonista en curtmetratges com “Una nova vida” o “A medio camino”. Pel que fa a Sardà, ha intervingut en pel·lícules com “El árbol sin sombras”, “Cuatro días de octubre”, “Letargo” o “23 de diciembre”, i en sèries com “La Riera". A més, a “Les orenetes de Queralt” també hi han participat diversos actors berguedans i bagencs, com ara Antonia Molera, Francesc Gannau, Arcadi Vives i Anna Escánez. 

Segons han relatat Rossinyol, el curtmetratge tindrà una durada d'uns 15 minuts, i la voluntat serà estrenar-lo el 31 d'agost al Cinema Patronat, en el marc dels actes que s'estan portant a terme per celebrar el Centenari de la Coronació. 

Equip tècnic

Aquesta producció audiovisual ha tingut la participació de diverses persones que, des de darrere les càmeres, han estat treballant perquè tot acabi sortint com està previst.

Entre aquestes, el president de l'AFTDAO, Federic Garrido, encarregat de la direcció de fotografia; Albert Garrido, operador de càmera, muntatge i efectes digitals; Bernat Gilabert al capdavant del so; Oriol Vilalta, de la música; Marc Leal en el disseny del vestuari; Janina Vilana i Judit Lucas, a l'script; Alba Soler, com a maquilladora, i  Anna Escànez al capdavant de la perruqueria.
 

Un moment del rodatge al santuari de Queralt. Foto: Cedida.

Arxivat a