Borredà obté la distinció de Vila Florida que al Berguedà només tenia Avià

L'Ajuntament de Borredà considera que formar part del projecte és "molt positiu"

Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:53h

Un jardí amb flors Foto: Laura Alberch


Borredà s'ha convertit en el segon municipi del Berguedà en sumar-se al projecte de les Viles Florides. Després d'Avià, el petit municipi de l'Alt Berguedà ha estat distingit per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), per la seva tasca en la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora de les zones verdes. 

En total, a Catalunya ja són 86 municipis els que s'han sumat a les Viles Verdes, amb més de 200 llars i espais públics en el conjunt del territori. Un projecte que l'Ajuntament de Borredà ha valorat “molt positivament”, i que també compta amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme que, entre moltes de les tasques que porta a terme, intenta promoure la conscienciació social, envers polítiques sostenibles. 

El projecte de Viles Florides, segons han informat des de la Confederació, és obert a tothom i poden participar-hi els municipis, col·lectius, empreses o particulars que vulguin, amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l'àmbit de l'administració pública local, amb pobles i ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. De forma anual, de fet, s'entreguen les Flors d'Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– s'entreguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC. Actualment, el municipi d'Olot és el que té una major distinció i l'únic amb quatre Flors d'Honor, mentre que hi ha 22 municipis amb tres, 37 amb dues i 6 amb una.