Un gran concert d'homenatge recordarà la figura de Ramon Noguera a Puig-reig

La Polifònica de Puig-reig tocarà amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) el 12 de juliol al Berguedà | Més de 150 cantaires i músics ompliran un escenari de grans dimensions

05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:34h
Presentació del concert d'homenatge a Ramon Noguera
Presentació del concert d'homenatge a Ramon Noguera | Aida Morales.
La 9a simfonia de L.V. Beethoven sonarà, el proper dimarts 12 de juliol a Puig-reig, en honor a la persona que va encendre la "guspira" de la música a Puig-reig. Serà en el concert d'homenatge pòstum a Ramon Noguera, que va morir el passat 25 de febrer, i que va destacar en vida per ser un dels creadors de la prestigiosa coral Polifònica de Puig-reig. 

Per recordar-lo, i donat que interpretar aquest concert va ser una de les seves últimes voluntats, es van acordar quatre actuacions, conjuntament amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que permetran oferir a Puig-reig, Vic, Girona i al Palau de la Música, un repertori de gran nivell, d'un dels mestres més prestigiosos del món. 

El concert de la 9a simfonia estarà dirigit per Pablo González i, segons ha explicat la presidenta de la Polifònica, Maria Rosa Riera, comptarà amb una setantena de cantaires, així com més de setanta músics damunt d'un escenari que s'ha hagut d'habilitar expressament. Un concert, ha prosseguit en una roda de premsa, que s'ha pogut portar a terme "gràcies a tots els esforços", així com a la trentena d'excantaires que també s'hi han volgut sumar. Aquests, ha declarat el regidor de Cultura i participant del concert, Jesús Subirats, també faran el seu particular homenatge a Noguera, sumant-se a l'acte. 
 

El regidor Jesús Subirats i la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera Foto: Aida Morales.


Per altra banda, l'acte també comptarà amb un homenatge particular a Noguera, que consistirà en la representació de la sardana "Pregària de Pau", que va composar ell mateix, i que ha estat arranjada per a orquestra per Josep Maria Conangla. Si l'espai ho permet, ha prosseguit Riera, hi participarà la Colla Joventut Sardanista, embrió de la coral, que intentarà ballar la sardana. 

Concert ple d'emoció

Riera s'ha mostrat convençuda que el concert estarà ple de moments emocionants. La figura de Noguera serà present en ell i, per això, creu que serà multitudinari. Una percepció que ha compartit el regidor que, per la seva part, ha volgut destacar la "guspira d'intensitat" que el creador de la Polifònica va anar donant a tots els puig-regencs, molts dels quals han acabat destacant en el món de la música. 

"Esperem que sigui l'homenatge que la coral i l'Ajuntament voldríem fer-li", ha dit. Un acte, ha continuat, on "hi hagi moltíssima gent" i un concert que sigui "excepcional". I és que, tal com ha dit, la interpretació serà important, però potser serà el de menys: "Juguem a casa, som a Puig-reig i tothom el coneixia".
 
El concert es farà al Pavelló d'Esports de Puig-reig a les 21.00 hores, amb entrades anticipades a un preu de 12 euros, o bé 15 a la taquilla. Serà l'últim concert de la petita gira, que ja haurà sonat prèviament els dies 9, 10 i 11 de juliol. 
 

Cartell del concert Foto: Aida Morales.

Arxivat a