Gironella aprova al Ple un salari mínim pels treballadors municipals de 1.000 euros

Una comissió treballa per delimitar els termes municipals de Gironella i Olvan

Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:24h
L'Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dilluns al Ple municipal una moció per aplicar als treballadors públics el salari mínim de 1.000 euros i, al mateix temps, garantir que les empreses que treballin pel consistori també ho facin efectiu. Ha estat així, tot i que CDC ha recordat que això ja es porta a terme en el cas dels treballadors municipals. No obstant, s'ha aprovat posar una clàusula social per a futures licitacions públiques que surtin del consistori, demanant als proveïdors que també apliquin.

Així mateix, també s'ha aprovat la ratificació d'una comissió de delimitació, que estableixi els termes municipals de Gironella i Olvan, ja que la Generalitat ha iniciat els tràmits per definir els nous termes de cadascun dels dos pobles. Aquesta comissió ha estat aprovada amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.

A més, el consistori també acceptat amb tots els vots a favor el nou reglament dels agents locals, que havia sol·licitat el cos policial des de fa temps, i que posa en valor la seva tasca que, tal com han indicat des de l'Ajuntament, “no sempre és ben valorada per la ciutadania”. Amb el nou reglament, doncs, se'ls donen tasques de vigilància, prevenció i informació, de manera coordinada amb altres cossos de seguretat. 

En la mateixa línia, també s'ha vist la unanimitat en l'ordenança per la gestió dels residus locals, que ha de permetre unificar els criteris comarcals pel que fa a la gestió dels residus, sobretot els gestionats pel Consell Comarcal del Berguedà. Aquesta ordenança, ha destacat l'alcalde de Gironella, David Font, detalla tots els residus que existeixen, les modalitats que es poden aplicar i si cal obrir expedients sancionadors per incompliments. Així mateix, s'ha desestimat la moció que presentava ERC per ampliar els descomptes en els rebuts d'escombraries municipals, tot indicant que cal diferenciar entre comportaments incívics i persones amb dificultats per accedir a la deixalleria mòbil, aplaçant el debat del percentatge de les bonificacions. 
Arxivat a